‘t Vervolg biedt een unieke ervaring
Auteur:

‘t Vervolg biedt een unieke ervaring

Tekst: Tjeu Lensen | fotografie: byMarjo

Nathalie Salameh verknocht aan haar mangerie

“Van jongsaf ben ik al gek op deze stad. Ik woonde met mijn ouders in Geldrop maar ging hier al heel vaak uit. Eindhoven vond ik maar saai. Den Bosch, dáár was het te doen!” We zitten aan tafel met Nathalie Salameh, eigenaresse van Mangerie ‘t Vervolg gevestigd aan het Fonteinpleintje. Één van de gezelligste en typisch Bossche plekjes met mooie speciaalzaken op allerlei gebied in de buurt. Niet zo gek dus dat een deel van het winkelend publiek, onder het genot van een drankje of een hapje, vaak lekker even uitpuft op het terras van dit karakteristieke Bossche etablissement met verschillende gezichten. “Juist dat laatste maakt mijn werk zo leuk”, stelt Nathalie.

Nathalie is dus duidelijk in haar sas met haar mangerie. Als ze erover vertelt straalt ze, ondanks het feit dat het met de zorg voor twee opgroeiende kinderen een behoorlijke tour de force is. Het begon in mei 1997 met Eetcafe Ringo’s in Geldrop. Dat was een aanloop naar ‘t Vervolg. Nathalie had haar oog al in haar studententijd op De Peer laten vallen. Ze wist zeker dat ze daar een mooie zaak van kon maken. Maar dat was te kostbaar om mee te beginnen. “Begin maar met iets kleins dan kun je als dat goed gaat verder met het vervolg”, hield haar oma haar voor. En in het jaar 2000 opende Mangerie ‘t Vervolg, in de Verwersstraat haar deuren. Het was een luxe restaurant dat vanaf 18.00 uur was geopend. Toen in maart 2010 de kans kwam om “De oude Peer”, inmiddels Apropos geheten, over te nemen aarzelde ze geen seconde. De naam Mangerie ‘t Vervolg verhuisde mee en is inmiddels verkort tot ‘t Vervolg. Van een luxe avondzaak, zonder terras, werd het een dag- en avondzaak, met een groot zonnig terras, die 360 dagen per jaar open is. Dat is een hele andere organisatie met veel meer facetten van de horeca en veel meer personeel.

Boeiend karakter
Daarmee komen we op het unieke en volgens Nathalie leuke en boeiende karakter van haar “kindje”. Volgens Nathalie kent ‘t Vervolg verschillende gezichten. ‘s Morgens zit vaak het terras al gezellig vol met koffie- of theedrinkende gasten. Veel van hen komen ook terug om de lunch te gebruiken. In de loop van de middag strijken veel gasten neer voor een lekker wijntje of een fris biertje. Rond het terras is het dan altijd gezellig druk met winkelende passanten. Bij het vallen van de avond ondergaat ‘t Vervolg een complete metamorfose. Het wordt dan omgetoverd tot een chique maar toch toegankelijk restaurant waar je heel lekker kunt eten. Dat laatste is te danken aan een ambitieuze keukenbrigade die uitsluitend met dagverse producten werkt zoals het biologisch vlees van de nabijgelegen slagerij ‘t Stokpaardje en natuurlijk heerlijke verse vis.

Een leuke bijkomstigheid van eten en drinken bij ‘t Vervolg is dat je via de kaart ook kennismaakt met de foodspecialisten in de buurt zoals Visch, ‘t Stokpaardje, Nootje en Wijnkoperij Henri Bloem.

Mangerie ‘t Vervolg,
Kolperstraat 30
www.tvervolg.nl

recept_vervolg_webKooktip:
Krokant gebakken zwezerik met aardappel/broccoli crème en saliejus 

Ingrediënten:
500 gr. Zwezerik
400 gr. w.u.p.s.*
2 el bloem
750 gr. aardappelen
1 st.Broccoli
1 dl melk
300 gr. roomboter
3 dl. jus de veau
2 takjes salie
100 gr. harricoverts
100 gr. peen
100 gr. paprike
100 gr. koolrabi

Bereidingswijze:
– Spoel de zwezerik 15 min. met lopend water.
– Zet ruim water op met daarin de w.u.p.s. en breng aan de kook.
– Leg de zwezerik erin en houd 10 min. tegen de kook aan.
– Laat afkoelen in eigen vocht.
– Schil de aardappelen en kook ze 20 min. Tegelijk blancheer je de halve broccoli goed gaar.
– Maak van de broccoli een gladde puree.
– Druk de aardappels door een zeef en meng 100gr blokjes boter erdoor.
– Verhit de melk en meng de melk en broccoli door puree en breng op smaak met peper en zout.
– Maak alle groentes schoon en blancheer beetgaar.
– Zet de 2dl jus de veau op met de blaadjes van de salie en laat trekken.
– De zwezerik rondom ontvliezen op smaak brengen met peper en zout en krokant bakken in de roomboter.
– de groentes opbakken met 1dl jus de veau.

0 Reacties uitgeschakeld voor ‘t Vervolg biedt een unieke ervaring 3028 15 september, 2016 073 Culinair, Interviews, Zakelijk nieuws september 15, 2016

Facebook Comments

Digitaal bladeren