‘Focus op de dingen waar je energie van krijgt’
Auteur:

‘Focus op de dingen waar je energie van krijgt’

Berend Bouwmeester co-founder van Bottomlines

“Doen waar je goed in bent, wat je passie is. Dat houd ik onze relaties altijd voor. Daar krijg je immers energie van en het maakt je creatief. En natuurlijk zijn daarbij de financiën belangrijk, maar geen doel op zich. Uit onderzoek blijkt overigens dat 70% van alle ondernemers weinig kaas heeft gegeten van een financiële planning. Met dat laatste als basis kunnen wij met onze oplossing een handje helpen. Onze focus ligt echter niet alleen op inzicht geven in de financiële situatie maar vooral welke mogelijkheden deze biedt om als bedrijf te groeien”, aldus Berend Bouwmeester co-founder van Bottomlines die samen met zijn zakelijke wederhelft Martijn Kerkhof kantoor houdt aan de Veemarktkade 8. Beter bekend als De Gruyter Fabriek in ‘s-Hertogenbosch.

‘Technologie die finance leuker en sales effectiever maakt’
Martijn Kerkhof legt zich toe op de financiële verbetering van organisaties. Zijn inbreng ligt vooral op het inzetten van technologie om, zoals hij dat zelf zegt, “finance een beetje leuker te maken.” Berend Bouwmeester richt zich meer op de langetermijnstrategie, missie en kernwaarden van een bedrijf maar vindt het ook interessant om een operationele sales- & marketingstructuur neer te zetten die snel resultaat oplevert en voorspelbaar is voor de perioden daarna. Deze symbiose van deskundigheden verenigd binnen Bottomlines, vormt voor startende maar ook en vooral voor gevorderde ondernemers een brede ondersteuning en inzicht in hoe dat je stappen kunt zetten in een gezonde ontwikkeling van je bedrijf.

‘Wij zijn buddy’s, geen boekhouders’
Berend Bouwmeester: “We zijn dus geen boekhouders in traditionele zin. Onze inbreng is om de financiële zaken zodanig in te richten dat in één oogopslag duidelijk is hoe de zaken ervoor staan en vooral welk perspectief deze kunnen bieden. Daarin gaan wij dus verder dan een administratiekantoor of accountant. Echt succesvol ondernemen is lastig wanneer je niet over de juiste actuele informatie beschikt. Over het algemeen zijn ondernemers te veel tijd kwijt met het verzamelen en managen van zulke informatie. Het begint al bij de boekhouding. Een trage boekhouder of ondernemers die met grote tegenzin zelf met de boekhouding aan de slag gaan. Het schiet allemaal niet op terwijl die informatie bij het aantrekken van investeerders of het verkrijgen of uitbreiding van een bedrijfskrediet bij de bank onontbeerlijk is. Op zulke momenten kun je als ondernemer wel wat hulp gebruiken. Eigenlijk willen bedrijven allemaal hetzelfde. Met zo min mogelijk inspanning weten waar ze staan, waar ze zouden moeten staan en waar ze naar toe moeten. Bottomlines helpt ondernemers met het vertalen van hun doelstellingen in hapklare actuele geautomatiseerde informatie waar je als bedrijf direct iets mee kunt.”

Abonnement
Bottomlines biedt een ondernemer dus zicht op zijn huidige situatie en weet welke stappen te nemen om (weer) succesvol te worden. Berend Bouwmeester: “Dankzij onze achtergrond in accountancy, finance, e-commerce, sales en marketing, maar ook omdat we zelf ondernemingen hebben opgezet en geleid, zijn we voor elke ondernemer de ideale buddy en backoffice. We ondersteunen ondernemingen in Nederland en België in abonnementvorm. Hoe we te werk gaan laten we graag zien, bij ons in de Gruyter Fabriek in Den Bosch.”

0 Reacties uitgeschakeld voor ‘Focus op de dingen waar je energie van krijgt’ 1249 22 oktober, 2017 Zakelijk nieuws oktober 22, 2017

Facebook Comments

Digitaal bladeren