Logeren op het mooiste plekje van de stad
Auteur:

Logeren op het mooiste plekje van de stad

Uylenhof Hotel & Hairstudio in de Uilenburg

Theo Persoons (46) is een echte Bosschenaar. Kent de binnenstad als zijn broekzak en heel veel mensen die daar wonen. Hij groeide er op en runde tot voor kort de bij vele Bosschenaren bekende kapsalon Kappertje in de Postelstraat. Maar die is niet meer. Daar waar menig Bosschenaar een keurig kapsel kreeg is nu één van acht zeer luxe hotelappartementen met de toepasselijke naam Uylenhof Hotel gerealiseerd. Een prachtige accommodatie waar maar liefst twee jaar heel hard aan is gewerkt. Knippen doet Theo overigens nog steeds, maar dan in de prachtige nieuwe gelijknamige Uylenhof Hairstudio waarvan de ingang, evenals die van het hotel, gelegen is aan de Uilenburg 24.

Tekst: Tjeu Lensen |
Fotografie: Nanette van Rosmalen, Erik van der Burgt

De directe omgeving van bovengenoemd adres wordt in menig foldertje over onze stad aangeduid als “het mooiste plekje van ’s-Hertogenbosch”. Veel toeristen maar ook Bosschenaren wandelen met plezier door de Uilenburg en genieten van de mooie gerestaureerde en geraffineerd gemoderniseerde panden. Uylenhof Hotel & Hairstudio ligt dus op een prachtige plek. Eigenlijk midden in de stad maar wel in de luwte. Een oude stenen brug over de pittoreske Binnendieze geeft toegang tot een schitterende overdekte ruimte met daarachter een riant terras.

Moderne hotelappartementen met historisch tintje
Na een kopje koffie en wat heerlijke hapjes brandt Theo los over zijn avontuur als hotelier. “We zijn blij en heel trots op het resultaat. Het is nu een prachtige accommodatie met alles erop en eraan, maar het is wel twee jaar lang keihard werken geweest met veel bouwkundige hindernissen. Dat vloeit voort uit het feit dat het hotel bestaat uit twee historische panden. Uiteraard hebben we om die reden rekening moeten houden met de conservering van allerlei authentieke elementen. Achteraf gezien is het de moeite meer dan waard geweest om met respect met de panden om te gaan. Onze gasten kunnen nu beschikken over modern gefaciliteerde riante hotelappartementen met een historisch tintje.” Theo overdrijft niet. Een rondleiding door de panden levert het bewijs. Fantastisch grote ruimtes met complete zithoek en keuken en niet te vergeten kingsize bedden van hoogwaardige kwaliteit. Kortom comfort alom.

Binnenstad populair
Op de vraag hoe hij op het idee is gekomen om een hotel te beginnen antwoordt Theo: “Die gedachte speelde al langer bij mij. De stad had tot voor kort echt beperkte overnachtingsmogelijkheden terwijl Den Bosch steeds populairder werd bij toeristen. Maar ook veel zakenmensen prefereren steeds vaker een verblijf in onze gezellige Bossche binnenstad. Deze panden boden de ruimte en gelegenheid om in die behoefte te voorzien. We hebben jammer genoeg niet kunnen profiteren van het massale bezoek aan de stad vanwege de Jheronimus Bosch tentoonstelling. Er zijn overigens wel veel mensen voor wie dat bezoek een goede reden was om nog eens terug te komen in onze mooie stad.”

Centrale locatie
Zoals gezegd bestaat de gastenkring van Uylenhof Hotel uit zakenmensen en toeristen. “Verder biedt de komst van JADS ook perspectief. Het is niet alleen voor ons positief maar ook een verjongende impuls voor de stad. Wij hebben overigens ook opvallend veel damesgezelschappen te gast die Den Bosch aandoen om lekker te shoppen. De Bossche binnenstad heeft immers met de ideale mix van ketenbedrijven maar ook knusse speciaalzaken wat dat betreft natuurlijk wel wat te bieden. De centrale locatie van ons hotel vormt daarbij een groot pluspunt,” aldus Theo.

1 Reacties uitgeschakeld voor Logeren op het mooiste plekje van de stad 6618 14 december, 2017 Interviews, Zakelijk nieuws december 14, 2017

Facebook Comments

Digitaal bladeren