Auteur:

Noordbrabants Museum: Design uit het land van de aardappeleters – vormgevers ontmoeten Van Gogh

In 2015 is het 125 jaar geleden dat Vincent van Gogh is gestorven. Met een aantal tentoonstellingen draagt Het Noordbrabants Museum groots bij aan dit inspiratiejaar. In Design uit het land van de Aardappeleters is het werk van Vincent van Gogh de aanleiding om vanuit een frisse invalshoek Brabants design te bekijken. De tentoonstelling toont een breed scala: van industrieel ontwerp tot textiel en mode en van grafi sch ontwerp tot fooddesign en fotografi e. Dit tegen de achtergrond van drie belangrijke thema’s uit Van Goghs Brabantse werk: boerenland, eenvoud en natuur. Onder de ontwerpers zijn tal van gerenommeerde namen, zoals Maarten Baas, Studio Job en Piet Hein Eek, maar ook veelbelovende pas afgestudeerde ontwerpers.

24 januari t/m 26 april 2015

0 0 1565 10 januari, 2015 Agenda januari 10, 2015

Geef een antwoord

Facebook Comments

Digitaal bladeren