Noordbrabants Museum: Brabantse Nieuwe:  Anne Geene – Kabinet van een onderzoeker
Auteur:

Noordbrabants Museum: Brabantse Nieuwe: Anne Geene – Kabinet van een onderzoeker

DEN BOSCH – Onder de noemer ‘Brabantse Nieuwe’ krijgen jonge, veelbelovende kunstenaars uit Noord-Brabant een podium in Het Noordbrabants Museum. In 2015 is het als eerste de beurt aan Anne Geene in een reeks van vijf.

 Van 31 januari t/m 12 april 2015 toont Het Noordbrabants Museum werk van fotografe Anne Geene in de presentatie: Kabinet van een onderzoeker.

 Anne Geene is gefascineerd door de overtuigingskracht van fotografie. In het verleden werd fotografie veel gebruikt als een objectief medium om de werkelijkheid vast te leggen. Ook vandaag de dag beschouwen veel mensen een foto nog als waar. Daarnaast verwondert Geene zich over de menselijke neiging om structuren aan te brengen en zaken te ordenen, dat volgens haar voortkomt uit de behoefte aan zekerheden.

 

Flirten met de wetenschap

Anne Geene flirt met wetenschappelijke beeldtaal als tabellen en encyclopedieën: ze brengt ordeningen aan, meet wolken en grassprieten, ontleedt een klaverblaadje, verzamelt bladeren en ontdekt overeenkomsten en patronen. Maar vooral toont ze – met haast Boeddhistische aandacht voor detail en een gezonde dosis humor – hoe ongelooflijk mooi en boeiend de wereld om ons heen is.

Veelbelovend talent

Anne Geene won in 2014 de ING New Talent Award en werd genomineerd voor vele andere prijzen. In 2012 won ze de Harry Pennings Publieksprijs. Haar werk is opgenomen in de collectie van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, ING-bank, Museum Van Bommel Van Dam in Venlo en het Van GoghHuis in Zundert. En ook heeft ze al enkele publicaties op haar naam staan.

0 Reacties uitgeschakeld voor Noordbrabants Museum: Brabantse Nieuwe: Anne Geene – Kabinet van een onderzoeker 1521 13 januari, 2015 Agenda januari 13, 2015

Facebook Comments

Digitaal bladeren