Workshop: kruidenmiddelen bij hoest en verkoudheid
Auteur:

Workshop: kruidenmiddelen bij hoest en verkoudheid

DEN BOSCH – Kruidendeskundige en fytotherapeut Jolanda van der Ben, van De Kruidwis uit Den Bosch, verzorgt vanaf januari 2015 maandelijks een gevarieerde kruiden- en kookworkshop in De Hooghe Clock. De eerste workshop is op woensdag 28 januari. Het thema van deze workshop is ‘kruidenmiddelen bij hoest en verkoudheid’.

Tijdens de workshops wordt er gewerkt met tuinkruiden, geneeskruiden, groente en fruit en andere natuurproducten. U kunt dan rekenen op een demonstratie tijm-hoestsiroop, uiensiroop en rettichsiroop maken.

Zintuigen prikkelen

De kruidentheetjes en verwarmende specerijen zullen niet ontbreken. Al uw zintuigen worden geprikkeld, met de heerlijke geuren, kleuren en smaken. Jolanda werkt al ruim 20 jaar met kruiden en weet boeiend te vertellen over de geneeskracht, de werking en de geschiedenis van de planten. Door het werk in haar kruidenpraktijk De Kruidwis, alsook in de kruidenwinkel van haar kruidenhuis, ervaart zij nog dagelijks wat de wonderlijke kruidenwereld voor mensen mag betekenen.

De workshops vinden elke laatste woensdag van de maand van 10.15- 11.45 uur plaats in het Restaurant, in het achterste gedeelte bij de Huiswinkel. Deelname kost tien euro per keer. dat is inclusief alle materialen, ingrediënten en proeverijen.

Aanmelden

De workshops zijn voor iedereen toegankelijk, u hoeft dus géén lid te zijn van ‘De Hooghe Clock actief’. Het is voor iedereen van jong tot oud, bewoners van De Hooghe Clock en uit de wijk… iedereen is van harte welkom. Vooraf aanmelden wordt gewaardeerd. Dit kan bij de receptie van De Hooghe Clock of via de mail via Jolanda@kruidwis.info.

Voorproeven

Is 28 januari te ver weg? Voorproeven kan op maandag 19 januari tijdens een lezing van Jolanda. Zij vertelt vanaf 14.30 uur in het Restaurant over ‘Grootmoeders keuken’. Voor leden van ‘De Hooghe Clock Actief’ is er vrij entree, niet- leden betalen vijf euro per persoon. Aanmelden is voor deze lezing niet nodig.

In ‘Grootmoeders Keuken’ komt de oer Hollandse keuken, haar geschiedenis en de vele gebruiken van onze voeding bij bijzondere gelegenheden aan bod, zoals tijdens de kraamtijd, Carnaval, Sinterklaas en Nieuwjaar. Nagelgruis, Rommelkruid, Anijszaad,  Speculaaskruiden……..Laat u verrassen! Bij deze lezing wordt ook nostalgische beelden op groot scherm vertoond.

0 Reacties uitgeschakeld voor Workshop: kruidenmiddelen bij hoest en verkoudheid 1483 13 januari, 2015 Wijknieuws januari 13, 2015

Facebook Comments

Digitaal bladeren