“Bourgondisch afvallen” bij Body Trust
Auteur:

“Bourgondisch afvallen” bij Body Trust

Waar een wil is, is een weg. Ook als het gaat om je gewicht. En wie is er nu niet mee bezig. Iedereen weet wel hoe het moet en toch lukt het vaak niet.

Claudia Vesters van Body Trust weet waarover ze praat als het gaat om afvallen: “Zelf ben ik 37 kilo afgevallen. Het is niet snel gegaan, maar wel op een manier die geen straf is. Natuurlijk was niet altijd makkelijk en zat het ook wel eens tegen. Opgeven was geen optie en daarom ben ik na iedere tegenslag weer verder gegaan. Omdat ik wist waarom ik te veel at en mij bewust was geworden van wat ik echt wilde is het mij gelukt om nieuwe gewoontes aan te leren. Eten is nu geen excuus meer. Eten is nu echt genieten. Vandaar dus ook “Bourgondisch Afvallen”.

afvallen en genieten…
Volgens Claudia gaat het er bij Bourgondisch Afvallen om, dat mensen zich bewust worden van hoeveel en wat ze eten. Claudia: “Vaak zijn het de hoeveelheden in combinatie met te weinig bewegen dat mensen jaar na jaar weer aankomen. Met mijn methode leren mensen weer om zelf de regie in handen te nemen en bewust te kiezen en te genieten. Tijdens de begeleiding zoekt de cliënt samen met mijn hulp uit wat de reden is waarom bijvoorbeeld iemand te veel eet. In het eerste gesprek gaan we bekijken wat het doel is, wat iemand wil bereiken. Dit is een belangrijk onderdeel om blijvend een gezond gewicht te bereiken.

Voeding en gedrag gaan samen. Het is daarom ook heel belangrijk om niet alleen de hoeveelheid eten aan te passen, maar juist ook te kijken naar gedrag en gevoelens. Op het moment dat men weet waarom men eet en die gewoonte gaat veranderen, bereikt men wat ik ook heb bereikt. En dat is wat ik iedereen gun”. Uitgangspunt van Claudia is dat diëten altijd tijdelijk zijn: “Een leven lang jezelf van alles ontzeggen is gewoon niet vol te houden.

je ideale gewicht bereiken en behouden
Dus als we het omdraaien en weer lekker, maar niet al het lekkers eten dan is het je leven lang vol te houden. Als je aan het diëten bent dan heeft iemand anders de regie in handen, die andere persoon bepaalt wat en hoeveel jij mag eten.

niks is verboden, juist niet…
Met “Bourgondisch Afvallen” hebben mensen zelf de regie. Ik begeleid ze daarbij, sta ze bij. Met mijn uitleg gaan mensen een eigen basiseetpatroon ontwikkelen dat bij ze past. Er is niks verboden, juist niet. Als iemand graag een stukje chocola eet of een glas wijn drinkt dan is dat prima in te passen. Omdat veel mensen het toch moeilijk vinden om het alleen te moeten doen heb ik een cursus opgezet. In 6 sessies krijgen de deelnemers alle handvatten die ze nodig hebben om slank te worden en te blijven. Deze start 31 maart a.s.”. Inschrijven kan door te mailen naar bodytrust@ziggo.nl of te bellen naar 06-23476435

 De begeleiding van Claudia wordt door veel zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

logo_body_trustbgn_logo_web

0 0 3165 02 maart, 2015 Zakelijk nieuws maart 2, 2015

Facebook Comments

Digitaal bladeren