Mieke Verheijen al vijftig jaar ‘in de kaas’
Auteur:

Mieke Verheijen al vijftig jaar ‘in de kaas’

Foto: Mieke Verheijen en Rebecca Schalken

Den Bosch – En alweer een bos bloemen en felicitaties. Het houdt niet op. Mieke Verheijen (63) had zoveel reacties niet verwacht. ‘Maar ik vind het prachtig. Daarmee wordt duidelijk dat het in het leven om meer gaat dan een pondje kaas. Ik ken veel van onze klanten persoonlijk. Dat maakt mij werk zo leuk!’, aldus Mieke die al vijftig jaar hét kaasvrouwtje van de Bossche markt is.

Even terugrekenen leert dat zij al sinds haar dertiende achter de toonbank staat. Mieke: ‘Ik ben begonnen bij mijn oom en tante die sinds de jaren dertig met een handkar met een paar soorten kaas op de markt stonden. Toen was de handel dus nog heel anders. Zo’n 85 jaar later kunnen onze klanten uit maar liefst 150 soorten kaas kiezen.’

Hoewel haar man Bert en zij de zaak inmiddels over hebben gedaan aan hun zoon Gilbert (39) blijft Mieke voorlopig het gezicht van Kaashandel Verheijen. Mieke: ‘Ik vind het nog zo leuk. Achter de geraniums is nog geen plek voor mij’.

 

 

1 0 3148 02 april, 2015 Nieuws april 2, 2015

Facebook Comments

Digitaal bladeren