Jubileum Café Bar Le Duc bekroond met Jheronimusbier
Auteur:

Jubileum Café Bar Le Duc bekroond met Jheronimusbier

Voor Jan en Mieke van Kollenburg, Jan en Kim van Kollenburg en de medewerkers wordt zondag 27 september een bijzondere dag. Dan vieren zij samen met hun brede gastenkring een gezellig feestje ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van hun oer-Bossche bruine café Bar le Duc in de Korenbrugstraat. Die mijlpaal wordt gemarkeerd met de introductie van een speciaal jubileumbier, Jheronimusbier.

Trots wordt het flesje bier en een speciaal daarvoor ontwikkeld kristallen glas op tafel gezet. Weer een product uit de eigen brouwerij en het tastbare bewijs dat de markt van het speciaalbier groeit en bloeit. ‘Onze eigen bieren maar ook andere speciaalbieren doen het ontzettend goed. Dat is een landelijke tendens. We gaan het nieuwe Jheronimusbier dan ook op zo’n 50 plaatsen in Nederland wegzetten bij gerenommeerde café’s en horecabedrijven die zijn aangesloten bij de Alliantie van Biertapperijen. We hebben er echt heel hard voor gewerkt om dat voor elkaar te krijgen. Maar het is ons gelukt om naast de reguliere productie ons jubileumbier te brouwen,’ glundert junior. ‘Prachtig toch’, valt senior hem bij, ‘dat dit alles is voortgekomen uit een hobby in de spoelkeuken van het café. En nu kunnen we onze gasten laten genieten van zes bieren uit eigen brouwerij, die overigens binnen afzienbare tijd zal worden uitgebreid’.

Ondernemingslust
Het tekent de ondernemingslust van de familie Van Kollenburg, waarvan Jan senior en zijn vrouw Mieke het 40 jaar geleden aandurfden om in een totaal vervallen wijk van de stad een café te beginnen. ‘Oudere Bosschenaren weten nog wel hoe deze buurt eruit zag. Veel huizen waren rijp voor de sloop en het had geen goede naam. Samen met een aantal andere ondernemers en bewoners hebben we er in de afgelopen jaren het gezelligste en sfeervolste stukje uitgaansgebied van de stad van gemaakt. En in het café is de kiem gelegd voor tal van evenementen en activiteiten zoal Maritiem, varen op de Binnendieze, Bossche Dartsclub, het Nederlands Speciaalbierfestival’, aldus Van Kollenburg sr. Een pareltje aan de kroon van de vele initiatieven is de Le Duc Musketiers Foundation, gevormd door stamgasten van het café. Deze foundation ondersteunt kleinschalige, lokale initiatieven die geen andere middelen ter beschikking hebben. Voorbeelden van projecten zijn de schenking van twee zeilbootjes aan Jeugdzeilvereniging De Viking, een zand- en watertafel en educatieve beplanting voor doof/blinden Koninklijke Kentalis in St. Michielsgestel, een donatie van een laptop aan lunchcafé In de Roos en een zand- en watertafel voor rolstoelgebruikers aan Kindercentrum De Elzengaard (Stichting Cello). ‘In plaats van bloemen stellen wij een donatie aan de Foundation zeer op prijs’, besluiten beide Jannnen. www.leducmusketiers.nl

2 Reacties uitgeschakeld voor Jubileum Café Bar Le Duc bekroond met Jheronimusbier 1731 12 september, 2015 073 Culinair, Nieuws september 12, 2015

Facebook Comments

Digitaal bladeren