Even een voorproefje…
Auteur:

Even een voorproefje…

Even een voorproefje van wat jullie de komende tijd kunnen verwachten van 073 Culinair . In het oktobernummer van 073 Magazine wordt een speciaal katern opgenomen van 073 Culinair. Dat wordt smullen geblazen voor foodfreaks, Bourgondiers, maar ook voor diegenen die gewoon van een drankje en een hapje houden. Wat rubrieken:  Bossche koks met hun recepten, evenementen, wijnadviezen, foodspeciaal zaken, koken met…, wat eten we vandaag?, trends in koken, voordeelmenu’s, “Lekker” afvallen, overzicht van Bossche restaurants en ga zo maar door. We maken er een Bourgondisch feestje van…

MartijnHieronder alvast een heerlijk recept van Martijn van Veewey, chefkok van het Golden Tulip Hotel Central in ‘s-Hertogenbosch . In het oktobernummer komt hij nog uitgebreid aan het woord over zijn passie voor koken. Martijn heeft gekozen voor een heerlijke hazenpeper die volgens hem door iedereen thuis bereid kan worden:

 

 

 

 

 

 

 

 

Hazenpeper voor 4 personen

 Ingrediënten:

  • 600 gram hazenfilet in blokjes van 3×3 cm gesneden ( verkrijgbaar bij de betere slager of poelier)
  • 100 gram ui in kwarten gesneden
  • 100 gram wortel in blokjes van 2×2 cm
  • 100 gram knolselderij in blokjes van 2×2 cm
  • 3 blaadjes laurier
  • 5 peperkorrels
  • 3 kruidnagels
  • 250ml rode wijn( huiswijn)
  • 100 ml sherry azijn
  • 300 ml water
  • 50 gram bloem
  • 80 gram roomboter
  • 3 plakjes ontbijtkoek  in blokjes van 2x 2 cm
  • 50 gram zilveruitjes
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze:

  • Vermeng in een ruime kom het hazenvlees, de groenten, laurier, peperkorrels & kruidnagels.
  • Giet hier de rode wijn en sherry azijn op, en vermeng dit alles goed.
  • Laat het vlees in de kom voor minimaal 24 uur marineren in de koelkast.
  • Giet daarna het vlees af in een zeef, en bewaar het marinade vocht
  • Laat de roomboter in ruime braadpan  goudbruin kleuren , en voeg hierna het vlees mengsel met de groenten en specerijen eraan toe.
  • Bak het vlees goudbruin aan alle kanten, en bestrooi het hierna met de bloem en laat dit 2 minuten mee bakken op laag vuur.
  • Blus af met 1/3 van de marinade en laat zachtjes koken. Roer dit geheel om zodat er een klontvrije saus ontstaat.
  • Voeg hierna de rest van de marinade en het water toe , zet op een laag vuur, en laat het vlees hierin voor ongeveer 1,5 tot 2 uur sudderen.
  • Breng als laatste het geheel op smaak met de peperkoek, zilveruitjes, peper en zout die je door het gerecht heen roert , de saus zal dan binden door de peperkoek ( eventueel meer peperkoek toevoegen wanneer je een dikkere saus wilt hebben).
  • Dit gerecht past perfect bij rode kool met aardappelpuree, spruitjes,stoofpeertjes, hutspot, appelcompôte en ga zo nog maar even door.
  • Smakelijk eten!Tip! Als je gasten krijgt, en je wilt ze écht verwennen? Maak dit recept 1 dag van te voren, en warm de hazenpeper op in dezelfde braadpan. De smaken van het vlees met  alle kruiden en peperkoek komen dan het beste tot zijn recht.
0 Reacties uitgeschakeld voor Even een voorproefje… 1326 26 september, 2015 073 Culinair, Nieuws september 26, 2015

Facebook Comments

Digitaal bladeren