‘Dag advocatuur, hello DJ’
Auteur:

‘Dag advocatuur, hello DJ’

Kitty Nendels kiest voor haar dromen 
Tekst: Huub van Mackelenbergh 

Zoveel mensen, zoveel levensverhalen. Sommige saai. Sommige droevig. Sommige onvoorstelbaar. Sommige voorspelbaar. Sommige indrukwekkend. Sommige verrassend. Ik weet niet zo goed onder welke noemer het volgende verhaal valt, maar het is in ieder geval een bijzonder verhaal. Een verhaal van een jonge dame die ooit twee universitaire studies volgde. Beide met vlag en wimpel afgerond en klaar om de wereld van de advocatuur te veroveren. Hoe anders kan het lopen in een leven wat ruimte biedt voor avontuur, improvisatie en flow. Niet te veel plannen en organiseren. Maar kijken wat er op je pad komt. Het oprapen,  hard werken en ervan genieten. Deze laatste zin is een prima samenvatting van het leven van Kitty Nendels. Wereldveroveraar onder de naam DJ Kit-T.

“Na mijn studie werkte ik bij Baker & McKenzie. Het grootste advocatenkantoor ter wereld. Een super plek om je carrière in de advocatuur te starten. Ik werkte 60 a 70 uur per week. In die periode opende mijn vriend Arjan van der Laak zijn Café Jij & Ik. Daar sprong ik in het weekend dan wat bij. Dat heb ik precies één jaar volgehouden. Toen heb ik de stekker uit mijn kantoorbaan getrokken en ben ik mezelf drie maanden gaan bezinnen op mijn toekomst. Met eigenlijk één vraag in mijn hoofd: bij welk advocatenkantoor ga ik werken? Dat liep totaal anders. Op een donderdagavond was onze vaste DJ ziek en ik dacht ‘plaatje aan, plaatje uit, dat kan ik ook’. Ik moet eerlijk zeggen. Ik was niet beter dan onze vaste DJ maar ook niet slechter. Dus ik werd DJ. Vanaf dat moment draaide ik op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag avond en nacht. Dag advocatuur, hello Disc jockey.”

Jarenlang geïnvesteerd in details tijdens haar studie. Op een plek terechtgekomen waar menig ambitieuze advocaat in spe jaloers op is en dat alles loslaten voor het draaien van plaatjes. Bijzonder. Maar vooral mooi. Wat een lef. Een typisch voorbeeld van je hart volgen.

“Ik ontving best wat complimenten in de kroeg. Maar ach…ik deed maar wat. Probeerde het publiek aan te voelen en sfeer te maken op de juiste momenten. Blijkbaar werkte dat. Ik ben vrij bescheiden en zal van mezelf niet snel zeggen dat ik iets goed doe of iets goed kan. Maar als je omgeving het je steeds vertelt ga je het vanzelf geloven. Ineens werd ik benaderd door DJ Jorgensen, een bekende Bossche DJ, en hij vroeg me of ik bij de promo van het Jeroen Boschjaar wilde komen draaien. Hijzelf was verhinderd en hij zag in mij een prima vervanger. Tjeetje. Dat vond ik nogal wat. Niemand kende mij maar ik was natuurlijk gek als ik nee zou zeggen. Voor het eerst voor een ander publiek dan het café. Ondanks de spanning werd het een succes. Leuk om te doen. “

DJ Kit-T. Het is een opvallende verschijning. Charmant. Hoog blond. Pittige tante. Energie volop. Overtuiging. Gecombineerd met een fijn vleugje onzekerheid. Gezonde twijfel over haar stappen en kwaliteiten. Het begin van haar DJ carrière lijkt haar te overkomen. Weinig carrière planning.

“Ineens werd ik gevraagd om op festivals te komen draaien. Stylish Live was het allereerste. Voor 5000 bezoekers stond ik daar te knallen. Voor mijn gevoel klopte alles die avond. Een geweldig gevoel. Ik dacht: vanaf nu ben ik DJ. De euforie die ik toen voelde was ongekend. Het was iets magisch. Feestjes en partijtjes volgden. Mechtild Stultiens van Artishock zette me in bij loungeborrels. Steeds meer mensen gingen me vragen en ik stuurde na afloop een factuurtje. Erg lachen. Ik draaide ook nog bij Jij & Ik . Werd ik ineens aangesproken door iemand die zei dat ik veel meer in mijn mars had dan wat ik nu deed. ‘Oké’? dacht ik. Wat dan? Maar ik reageerde eigenlijk nooit op dat soort opmerkingen van caféklanten. Maar in dit geval gaf ik mijn facebookadres. Drie maanden later kwam ik een bericht tegen dat refereerde aan deze avond. Ik was het totaal vergeten. Toch iets van mezelf laten horen en excuus gemaakt. Beetje lullig. Maar deze meneer is nu wel mijn manager. Rene Graumans. “

Stapje voor stapje ontwikkelt Kitty zich als DJ. Steeds lijkt er weer iets nieuws te ontstaan en langs te komen wat haar verder brengt in haar carriere. Ik heb niet de indruk dat ze iets najaagt. Ze geniet van het hier en nu.

“Er gebeurde van alles in die tijd. Het grootste entertainmentbureau van Nederland benaderde me. Wilde een plaat opnemen en de wereld gaan veroveren. Het risico van succes lag op dat moment op de loer. Een plaat als DJ kan zeer veel beweging brengen. Het was allemaal zeer serieus. Marketing plannen lagen klaar. Ik moest inzage geven in mijn toekomstplannen als vrouw (kinderwens of niet). logo’s en t-shirts waren al ontworpen. Noem maar op. Op dinsdag van Carnaval namen we twee platen op in de studio. En ineens hoorde ik er niets meer van. Helemaal niets. Onbereikbaar waren ze voor mij. Achteraf ben ik blij. Stel dat ik beroemd was geworden. Ik weet niet of ik daarvan zou kunnen genieten. Den Bosch is voor mij groot genoeg. Ik moet hier met voldoende regelmaat mensen goedendag zeggen. Hallo-tje hier. Fotootje daar. Met zeer veel plezier. Maar meer dan genoeg voor mij. “

Kitty maakt een zeer tevreden indruk. Maar wanneer dit soort grote figuren uit de entertainmentwereld je benaderen dan moet je echt wel wat kunnen. Ik heb tijdens het gesprek de indruk dat ze zelf niet doorheeft hoe goed ze eigenlijk is in haar vak. Ik vraag realistisch naar haar positie op de Nederlandse DJ markt. Waar staat ze?

“Ik denk dat ik op dit moment bij de top 5 van beste Nederlandse Female Dj’s van Nederland hoor. Een beetje afgaand op het aantal boekingen.”


optreden-kittyZe lacht er een beetje verlegen bij. Alsof ze zich schaamt voor dit succes. Ik vermoed dat ze de 5e positie voorzichtig inschaalt. Dat ze liegt om vooral niet arrogant over te komen. Ik vraag er direct naar. Is dit de waarheid of niet?

“Plaats drie is misschien nog wat realistischer. De wereld van Female DJ’s is niet zo groot en we weten van elkaar hoe vaak we ergens staan te draaien. Dan kom ik er best goed uit. Op de zakelijke markt ben ik misschien ook wel nummer 1 op dit moment. Ha ha. Maar ik ben zeker niet de bekendste female DJ van Nederland. Dat is toch echt Lady Bee. Die draait op alle festivals.”

Waar droomt ze van/ wat zijn haar ambities? Of laat ze echt alles maar gebeuren zoals het op haar pad komt?

“Mijn moeder zei vroeger tegen me dat ik altijd met mijn neus in de boter viel. Dat lijkt wellicht zo. Maar wanneer iets niet doorgaat dan treur ik niet. ik ga gewoon op zoek naar iets anders leuks. En werk vervolgens keihard om dat te verbeteren. Laatst heb ik op Ibiza gedraaid. Echt geweldig. Weer een stap in mijn carrière. Ibiza is ‘the place to be’. Dat zou ik wel vaker willen doen. Op dit moment heb ik twee zaken hoog op mijn verlanglijst staan. Ik zou graag eens als hoofdact draaien in een grote club op Ibiza. Ik sta nu naast de hoofdact. En als tweede zou ik ooit op Tomorrowland willen staan. Voor mij het beste Festival ter wereld. De wereld komt daar langs. Echt super. Onlangs draaide ik bij de Toppers in de Arena. Elke avond voor 65.000 man. Ook weer geweldig. Hoor ik de presentator mijn naam door de Arena schallen. Dan denk ik echt dat ik droom.”

Maar het is echt. Kitty verovert de wereld.

“Laatst heeft Linda TV me de hele dag gevolgd. Vonden dat ik een bijzonder leven leef. Ik ben natuurlijk een jonge moeder en werk vaak in de nacht. Dat was voor hun aanleiding me te volgen. Maar heel ingewikkeld is het niet. Door de week ben ik moeder en geef ik alle energie aan mijn dochter. In het weekend werken Arjan en ik in de avonden en nachten. En ik los om vier uur s’nachts de oppas af. Om zeven uur in de ochtend sta ik weer paraat om er voor 100% voor Olivia te zijn. Mooie combi toch. Iets minder slapen, maar ach, dat heb ik er graag voor over. Beide taken vervul ik met heel veel liefde en plezier. Ik ben tevreden, gelukkig en vind dat ik nu moet genieten van alles wat er op mijn pad komt. Ik heb het verdomde goed. Ik heb geïnvesteerd door me in te kopen in Cafe Jij & Ik. Puur als stabiele basis. En als DJ pionier ik verder. Er liggen mooie plannen om Dames Draaien Door verder te ontwikkelen. Viool, saxofoon, percussie, zang en ik als DJ. Vet toch.”

Jazeker. Echt vet.

“En weet je wat ik echt lachen zou vinden: dat ik ooit een onbetaalbaar huis kan kopen van de opbrengsten van mijn werk als DJ op een onbetaalbare plek op aarde. In de zon bij de zee. En als dat niet lukt. Ook prima. “

0 Reacties uitgeschakeld voor ‘Dag advocatuur, hello DJ’ 12320 14 september, 2016 Interviews, Nieuws september 14, 2016

Facebook Comments

Digitaal bladeren