‘We gaan door met wat het leven ons nog te bieden heeft’
Auteur:

‘We gaan door met wat het leven ons nog te bieden heeft’

Ziekte doorkruist toekomstplannen Carlo en Suzanne Hoevenaars

Het is 30 augustus 2016. Carlo Hoevenaars krijgt te horen dat hij ziek is, ernstig ziek. Het gaat als een lopend vuurtje door het Bossche. De graag geziene jonge ondernemer (40) heeft darmkanker in een vergevorderd stadium. Zijn vele vrienden en zakenrelaties reageren geschokt en vol ongeloof. Zo jong en zo vol plannen. Samen met zijn vrouw Suzanne altijd druk in de weer om het optimale uit hun bedrijf bij The Art of Living Well te halen. De bedrijfsnaam geeft in feite weer waar Carlo en Suzanne voor staan. Genieten van het goede leven. Ondanks de harde boodschap gaan ze door met wat het leven hun nog te bieden heeft. Tessa Leijten sprak met Carlo en Suzanne in het prachtige bedrijfspand op bedrijventerrein de Brand.

tekst: Tessa Leijten | fotografie: byMarjo

The Art of Living Well staat symbool voor het vertrouwen dat Carlo en Suzanne in de toekomst hebben. Door de crisis gaat het de afgelopen jaren een flink stukje minder in de evenementenbranche. Ook Carlo en Suzanne zien de omzet teruglopen. Inventief als ze zijn nemen ze de uitdaging aan en komen met een creatieve oplossing om hun toekomst veilig te stellen. Met het oppimpen en inrichten van een bedrijfspand met een multifunctioneel karakter. Inspirerende ruimtes voor meetings en events en expositieruimtes voor exclusieve producten op het gebied van wellness onder één dak. Kosten, moeite noch energie worden gespaard. En als Carlo zich op een dag niet zo fit voelt, lijkt dat dan ook een duidelijk teken van oververmoeidheid. Stress, logisch dat de afgelopen jaren even hun tol eisen. Positief als altijd neemt hij dan ook even rust. Dat ‘even rust’ worden twee weken en in plaats van minder wordt het vervelender. Toch maar even langs de huisarts dan. Een scan. En dan staat de tijd stil. Of juist in een stroomversnelling, want waar hij ’s middags voor een check up zich laat onderzoeken, gaat de medische molen per direct op hyperspeed draaien en ’s avonds om half negen komt het telefoontje. Het is foute boel en de diagnose darmkanker is een feit. Bam. 30 augustus 2016. 40 lentes jong. Volop in het leven, man, partner en trotse ouder van 2 prachtige zoons en een dochter.

Doelen bijgesteld
Carlo wil maar één ding, van die ontzettende buikpijn af. Suzanne pakt de telefoon en begint te bellen. Hulp, vertellen, behandelplannen…. Waar moet je beginnen? De mensen van het ziekenhuis nemen hen bij de hand. Voordat Carlo en Suzanne het weten, praten ze over zaken waar ze nooit mee te maken hebben gehad. Het Latijn vliegt ze om de oren, terwijl het liefste wat ze willen doen, feestjes maken, nu op de achtergrond moet belanden. Maar dat gaat niet. De boterham roept en zonder gezondheid wordt dat verdomde lastig. Carlo, strategisch denker en kansenvinder als altijd denkt direct in mogelijkheden. ’Hoeveel kans heb ik nog? Daar gaan we voor, want iedere kans is er één’. Positiviteit en liefde zal overwinnen en binnen no-time weet Suzanne van haar partner te leren waar hij zo goed in is. De business loopt door, terwijl Carlo kind aan huis wordt in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Bij elkaar vinden ze steun en op de goede momenten sparren ze en gaan ze door met plannen maken, strategisch denken. Wat is belangrijk en wat kan wachten? Vrienden grijpen in en vanuit onverwachte hoeken komt hulp. Voor de gezondheid of voor de zaak. Als Bourgondiërs en veel geziene Bosschenaren moeten zij grenzen gaan stellen. Een half uurtje praten met een goede vriend of fijn familielid betekent een dag rust. Opnieuw worden doelen bijgesteld. De zakelijke investering verwacht andere doelen, die door de gezondheid in de war worden geschopt. Operaties volgen en een zware operatie in het VU in Amsterdam moet verlichting brengen. Dat wordt een super spannende dag. Wat gaat het worden? Wat komen de artsen tegen en hoe bepalend is de uitslag voor de genezing en het vervolg van iedere dag na deze. Suzanne wordt geweldig opgevangen, de kinderen tonen zich sterk en iedereen heeft alle vertrouwen. Maar de operatie duurt maar kort en wordt resoluut afgebroken met teleurstelling en verdriet als logisch gevolg.

Draad oppakken
Opnieuw worden de kansen en doelen bekeken, waarbij Carlo zichzelf niet zou zijn als hij tijdens zijn verblijf in het VU niet een oplossing had bedacht voor de mindere kwaliteit van de maaltijden. Vechtend voor zijn leven brengt hij een gerenommeerde cateraar in contact met het academisch ziekenhuis. Hij krijgt zelfs maaltijden om te testen, maar zijn gezondheid gaat achteruit en ook hier moet hij zijn verlies nemen. Inmiddels is hij terug in Den Bosch. Hij geniet een half uurtje van zijn geliefde ‘Korte Putstraat’ tijdens 11-11 en is volop aan het werk om zijn behandelplan te volgen en zijn genezing te bevorderen. Over zijn drive is hij heel stellig: beter worden, leven en Senna van 12 jaar helpen om door te kunnen gaan met karten. Dit jaar heeft ze het kartseizoen op de negende plaats van Nederland afgesloten en beiden delen dezelfde droom. Senna wil de beste van Nederland worden. Die plek verdient ze met haar mentaliteit en haar enthousiaste ouders gaan haar daarbij helpen. Ondertussen pakt Suzanne bij The Art of Living Well de draad, die ze overigens nooit heeft losgelaten, weer op. Met Carlo als strategisch sparringpartner runt ze de evenementen business en andere activiteiten. Het biedt verlichting, afleiding, erkenning en brood op de plank. We proosten op datgene waar we goed in zijn. Leven, delen en elkaar ondersteunen.

4 Reacties uitgeschakeld voor ‘We gaan door met wat het leven ons nog te bieden heeft’ 17275 13 december, 2016 Interviews, Nieuws december 13, 2016

Facebook Comments

Digitaal bladeren