‘We zijn gek op Den Bosch’
Auteur:

‘We zijn gek op Den Bosch’

Nina Lantinga & Noëlle van Balen stuwende krachten achter Den Bosch City Blog
Of je nou Bosschenaar bent of van buiten komt; voordat je de stad ingaat is het handig en leuk om voor de nieuwste tips en trends even Den Bosch City Blog te scannen. Je kunt er terecht voor de leukste plekken van de stad & omgeving zoals trendy restaurants, hippe bars, spannend shoppen, gezellig uitgaan, verrassende evenementen, slapen, fun voor de kids, musea, lifestyle en nog veel meer. Nina Lantiga en Noëlle van Balen zijn volgens eigen zeggen “gek op Den Bosch” en zijn de stuwende krachten achter  het populaire online vademecum voor onze stad. Beide vriendinnen delen vanaf nu graag elk kwartaal hun favoriete tips en nieuwe hotspots met de lezers van 073 Magazine. 

Eerst maar eens even voorstellen en hoe het zo gekomen is…
Nina en Noëlle zijn naast zakelijke partners hele goede vriendinnen. Ze zitten in dezelfde levensfase. Alle twee jonge moeders maar wel met een volle agenda en een drukke baan. Nina is een geboren en getogen Bosschenaar en Noëlle woont nu zes jaar in het centrum van Den Bosch. Nina is in september 2015 bevallen van haar 2e dochtertje en Noëlle is in september 2016 moeder geworden van een tweeling.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen van DBCB? (in andere steden gezien?)
Nina: “Het viel ons op dat veel steden een eigen city blog hadden, maar onze favoriete stad Den Bosch nog niet. Wij zijn allebei gek op Den Bosch. We kenden zelf al veel bijzondere en gezellige plekjes in de stad en we vinden het leuk om onze tips en ideeën door te geven. Daarom zijn we in 2014 zelf begonnen met Den Bosch City Blog.”

De blog van de vriendinnen bestaat nu ruim 2 jaar. Ondanks dat ze er het afgelopen jaar door aanhoudende zwangerschappen minder tijd in hebben kunnen steken, blijven de bezoekersaantallen stijgen. Ze hopen dan ook dit jaar weer meer tijd in het blog te kunnen steken zodat ze iedereen weer kunnen updaten over de tofste en nieuwste plekken die Den Bosch te bieden heeft.

Wat doen jullie nog meer naast DBCB?
Nina werkt al een hele tijd bij Silva Ducis op de Parade en start in februari 2017 met een nieuw avontuur bij Sapvers, ook al zo’n leuke start-up van jonge Bossche ondernemers. Noëlle is online marketeer bij een reclamebureau in Amsterdam en is daarnaast, samen met de Bossche tweelingzussen Marieke en Tineke Willems, in november 2016 het nieuwe modelabel La Collerette gestart.

Wat vinden jullie zelf leuke plekken en/of events in Den Bosch?
Noëlle: “Er zijn natuurlijk tal van leuke restaurants en cafeetjes te vinden en dat maakt Den Bosch ook zo leuk. Je hoeft hier zeker niet te verhongeren of uit te drogen, en je vervelen is ook niet nodig. Het is dan ook moeilijk om hier een favoriete spot te benoemen. Een opvallend café in de stad is nieuwkomer Kattenparadijs Mispoes. Als je hier een bakje koffie komt drinken, mag je lekker knuffelen met de katten die er wonen. Dat is toch wel uniek. Onze favoriete evenementen zijn Losjes en Bourgondisch Den Bosch.”

Is er genoeg te doen voor jongeren?
Nina: “Wat ons betreft mag er wel meer gebeuren voor jongeren. Het is super tof dat er gave evenementen zoals Losjes door jonge Bosschenaren worden neergezet. Maar dit mag wat ons betreft zeker meer worden. Wij denken ook dat de gemeente hierin een belangrijkere rol kan spelen. Tenslotte heeft het vaak ook met ondersteuning te maken. De meeste evenementen zijn toch meer gericht op horeca en zogenaamde “hoge” kunst en cultuur. Er zou best meer aandacht besteed mogen worden aan evenementen die beter aansluiten bij de belevingswereld van jongeren, en aan evenementen die ook toegankelijk zijn voor mensen met een kleinere beurs. Naast de bekende evenementen zoals Bourgondisch en Jazz in Duketown, moet er toch ook wat gedaan worden voor mensen die daar niet zo warm voor lopen. Den Bosch is tenslotte de grootste stad in de omtrek, dus je zou verwachten dat veel jeugd uit de nabije omgeving naar Den Bosch zou willen komen. Maar nu gaan die juist vaak naar de randstad, omdat er daar meer voor ze is.”

Wat maakt Den Bosch zo speciaal?
Noëlle: “Den Bosch heeft alle faciliteiten van een stad maar geeft toch een dorps gevoel. Dat vinden wij leuk en fijn. Wij zijn dol op (nieuwe) hotspots. Het is superleuk dat er nu veel jonge lokale Bossche ondernemers opstaan die met nieuwe winkels en concepten komen. Wat ons betreft veel respect voor deze mensen die ervoor zorgen dat de Bossche binnenstad een eigen karakter heeft, en dat het niet alleen maar grote ketens zijn die het gezicht van onze stad bepalen.
Soms kun je jezelf ook een toerist in onze eigen stad voelen. Als je dwaalt tussen de oude steegjes en straten van ons historisch centrum krijg je stiekem toch wel een vakantiegevoel. Daarom houden wij ook zo van Den Bosch.”

Wat kunnen de lezers verwachten van de samenwerking van Den Bosch City Blog met 073 Magazine?
Ieder kwartaal zullen beide dames favoriete tips en nieuwe hotspots delen met de lezers van het 073 magazine. En mochten deze lezers leuke tips hebben van spots waar ze echt meer over willen weten, laat het ze dan zeker weten. Nina en Noëlle starten met het introduceren van de 5 best gelezen blogs van 2016. Als je deze spots dus nog niet kent weet je wat je te doen staat…

M’EAT-Bar & Grill
Lets M’EAT!: In de Minderbroedersstraat vind je M’EAT – Bar&Grill. Trotse eigenaars zijn de broers Yorick en Lauren. M’EAT staat voor (de naam verraadt het al een beetje) eten & ontmoeten. Als rode draad loopt door het hele menu de Big Green Egg. Bij M’EAT – Bar&Grill worden alle gerechten, en zelfs sommige desserts, op de Big Green Egg bereid. Dat zorgt voor echt heerlijke smaken. Het interieur is al even smaakvol als het eten. M’EAT, nu weet je wat voor vlees je in de kuip hebt!

 

Delete Professional waxing
Waxsalon Delete: voordat je het weet mogen we weer met z’n allen naar de Ijzeren Man en het strand weer op. Fijn als we dat haar dan kwijt zijn! Dat geldt niet alleen voor de dames, want heren, zeg nou zelf, wat heb je aan een wasbordje als dat bedolven ligt onder het haar? Delete staat voor ontharen zonder ‘poespas’ (hihi).

 

 

 

Trots Kids conceptstore
Kids Conceptstore Trots. Hell yeah, baby- en kinderwinkel Moeders Mooiste heeft in 2016 een zusje gekregen en ze heet: TROTS. En trots mogen ze zijn… Trots is net als Moeders Mooiste gevestigd in de Vughterstraat. Bij Trots kun je o.a. kleding shoppen voor je kroost shoppen van 4 tot 14 jaar.

 

 

Puurgondisch
Voor de bewuste Bourgondiër: PuurGondisch. Als je weleens een bamischijf scoorde bij cafetaria de Twee Beren op het hoekje van de Arena, dan zul je nu even moeten omschakelen. Sinds kort is daar namelijk PuurGondisch voor in de plaats gekomen, een healthfood ontbijt & lunchroom. En dat is minstens net zo lekker maar wel even wat gezonder.

 

 

 

 

Ontbijten
Ontbijten in Den Bosch. Speciaal voor onze vroege vogeltjes die geen zin hebben om zelf (healthy) smoothies te blenderen, yoghurtjes te pimpen met gojibessen granola’s , of croissants af te bakken. We hebben op denboschcityblog.nl een lijstje gemaakt met onze favoriete ontbijt spots. Of je nu op zoek bent naar een spot voor een simpel ontbijt met een kop koffie of liever één voor een uitgebreide ontbijt sessie, keuze genoeg. Bon appétit! Lees dus snel meer op: www.denboschcityblog.nl

0 Reacties uitgeschakeld voor ‘We zijn gek op Den Bosch’ 1992 25 januari, 2017 Interviews, Nieuws januari 25, 2017

Facebook Comments

Digitaal bladeren