Records
Auteur:

Records

Huub van Mackelenbergh, trainer-coach en eigenaar van M-B Training. Presentator en  bekende Bosschenaar. Hij schrijft regelmatig een column voor 073 Magazine.

Mijn oog viel op een onopvallend artikel over een wereldrecord. Luuk Broos uit Vinkel (lees voorstad van ’s-Hertogenbosch) doet in Madrid een poging om het wereldrecord champagneglazen te stapelen. Precies 50.116 glazen wil Luuk stapelen. Even voor de liefhebber: het lijkt spannend te worden omdat Luuk niet kan beschikken over een hoogwerker. En nu komt het: Normaalgesproken werkt Luuk namelijk met een hoogwerker om de bovenste rijen van de glazenpiramide te stapelen. Normaalgesproken. Dit suggereert dat Luuk regelmatig glazen stapelt. Sterker nog: dat Luuk van glazenstapelen zijn werk gemaakt heeft. En dat klopt. Hij is glazenstapelaar. Mooi vak. Uniek vak. Zelfs de Dikke van Dale kent het woord niet. Luuk reist van glazenpiramide naar glazenpiramide. Vandaag staat hij in Madrid het wereldrecord te verbreken. Volgende week helpt hij Wesley Sneijder en zijn schatje Yolanthe met het stapelen voor de opening van hun club op Ibiza. Wesley en Yolanthe willen een kleine piramide. (anders kan Wesley niet bij de bovenste glazen vermoed ik) Dus geen recordaanval. Jammer.
Ik heb wel wat met records. Ik kan me nog goed herinneren hoe Joe Alcatraz een record probeerde aan te vallen in de Efteling. Tijdens het Tros programma “De eerste de beste” lag Joe geboeid op de rails van de Python. Binnen enkele seconden moest Joe los zien te komen uit zijn boeien en kettingen om te voorkomen dat de Python Joe zou verslinden. Spanning. Het lukte. De beelden zijn nog te zien op YouTube. Ik herinner me ook nog de wereldrecordpoging paalzitten. 3 personen zaten dagen lang op de paal en kregen het record op hun naam. De beelden die werden uitgezonden waren weinig spectaculair. Drie man zittend op een paal. Niet veel later verpulverde Wim Alaerds uit Angerden het record en mocht zich officieel wereldkampioen Paalzitten noemen. Na 1224 uur stapte hij van de paal. Voor de lol. Zijn beloning? Hij mocht de paal mee naar huis nemen.
Hoe zit het met de recordpogingen in ’s-Hertogenbosch? Zijn wij in de stad een beetje actief met het aanvallen van werelds beste prestaties? Jazeker. Leonie Jacobs, een echte Bossche, heeft een wereldrecord in handen. En wat voor een. Leonie is wereldrecordhouder ‘Knuffelen”. Ze deelt het met Guus. Op Schiphol stond het tweetal maar liefst 30 uur lang in elkaars armen. Het was afzien want knuffelen is pijnlijk. Pijn in de rug, in de knieën. Ze verpletterde het oude record met ruim vier uur. En toen ze elkaar loslieten zijn ze lekker samen in bed gedoken. (om te slapen neem ik aan). Meer records zijn er helaas niet te vinden. Terwijl ik er best een aantal zou kunnen bedenken: het wereldrecord carnaval vieren: 72 uur onafgebroken onderdompelen in de rood-wit-gele zee. In het kielzog nemen we meteen het wereldrecord brandewijn drinken, confettigooien, slap ouwehoeren, vals trompet spelen en snerteten mee. De stadspolitiek kan een poging doen om het record besluiteloosheid aan te vallen. Of nog beter: het nemen van slechte besluiten. Onafgebroken op weg naar 100 dossiers met een luchtje. De eerste paar liggen al op de plank in het stadhuis. Met onze grote bekken kunnen we proberen meer dan 100 bierviltjes te happen. Wim Groenestein is eigenaar van het huidige record. Met maar liefst 34 stuks. Maar die komt dan ook niet uit onze stad. De Bisschop kan proberen de meeste lesbiennes, homo’s, bi’s en transgenders in de Katholieke kerk te krijgen. Op 24 juni kan hij de eerste poging wagen. Ik denk aan een stilettohak hardloopwedstrijd over de markt zonder te vallen. We kunnen een poging doen meer dan 1000 Bosschenaren op te stapelen in het Puthuis. Of kijken of het lukt om langer dan twee minuten onze bek te houden. FC Den Bosch kan een poging wagen een wedstrijd lang geen tegendoelpunt te krijgen. En wat te denken van het langste gat in de markt ever? We kunnen zo veel. Maar waarom doen we het niet? Neem een voorbeeld aan Joe Alcatraz en waag eens een gokje.

Huub van Mackelenbergh

0 Reacties uitgeschakeld voor Records 4719 22 juni, 2017 Column, Nieuws juni 22, 2017

Facebook Comments

Digitaal bladeren