Swim to Fight Cancer verplaatst naar de IJzeren Man in Vught
Auteur:

Swim to Fight Cancer verplaatst naar de IJzeren Man in Vught

Het Bossche zwemevent Swim to Fight Cancer moet wegens de kwaliteit van het water in de Dommel komende zondag uitwijken naar een alternatieve locatie. Hiertoe is besloten na intensief overleg met de Waterschappen en het bestuur van Swim to Fight Cancer ‘s-Hertogenbosch. Het water in de Singelgracht en de Dommel is geen officieel zwemwater. Daarom monitoren Waterschap de Dommel en Waterschap Aa en Maas de waterkwaliteit voor Swim to Fight Cancer nauwkeurig. De metingen van deze week laten zien dat de waterkwaliteit op dit moment een mogelijk gevaar voor de gezondheid kan opleveren. Dit is veroorzaakt door de harde regen van afgelopen dagen.

“We wisten door het slechte weer dat deze keer de meest spannende uitslag van de metingen zou worden in de drie jaar dat de Swim bestaat,” aldus Marc Lammers, bestuursvoorzitter van Swim to Fight Cancer ‘s-Hertogenbosch. “De veiligheid van de deelnemers is de hoogste prioriteit voor de organisatie. Daarom is enige dagen geleden al gekeken of het ‘Plan B’, dat klaarligt voor dit soort gevallen, bij een slechte uitslag van de metingen in werking kon treden.” In overleg tussen het bestuur, de organisatie en de Waterschappen is besloten het evenement te verplaatsen naar de IJzeren Man in Vught. De gemeente Vught heeft volledige medewerking verleent aan de verplaatsing van het evenement door snel en accuraat te reageren met het verlenen van de benodigde vergunningen en faciliteiten. De IJzeren Man is een uitstekend alternatief: het strandbad is bekend bij partners zoals de Reddingsbrigade en de Dommelbaarzen. Veel deelnemers zwemmen er hun trainingsrondjes.

Swim to Fight Cancer vindt plaats op zondag 17 september. Meer dan 800 deelnemers
hebben zich aangemeld om mee te zwemmen en op die manier geld op te halen voor de stichting Fight cancer. De teller van de donaties staat inmiddels op 450.000 euro. Wat dit voor de deelnemers en ander betrokkenen betekent, horen zij vandaag van de organisatie. Op de website en social media kanalen van Swim to Fight Cancer staat de laatste stand van zaken met betrekking tot de verplaatsing van het evenement.

0 Reacties uitgeschakeld voor Swim to Fight Cancer verplaatst naar de IJzeren Man in Vught 5424 15 september, 2017 Nieuws september 15, 2017

Facebook Comments

Digitaal bladeren