‘Wij willen onze gasten blijven verrassen’
Auteur:

‘Wij willen onze gasten blijven verrassen’

Pollevie bar & kitchen bestaat 10 jaar

‘Het is inderdaad hard werken, maar voor mij blijft het altijd weer een uitdaging om creatief te zijn met je product. Het koksvak is nou eenmaal geen baan van negen tot vijf. Je maakt vaak lange dagen, maar als de tent vol zit en je ziet de mensen genieten van je werk, geeft dat heel veel voldoening en energie. Aan het woord is chef-kok en eigenaar Martin Berkelmans van Pollevie bar & kitchen sinds twee jaar gevestigd in het culinair hippe Paleiskwartier.

Tekst: Tjeu Lensen | fotografie Monique van der Linden

Veel culinaire Bosschenaren waren in het afgelopen decen-nium al vaak te gast bij Martin Berkelmans toen hij met zijn restaurant aan het Minderbroedersplein was gevestigd. De verhuizing naar de huidige locatie was om meerdere redenen een heel bewuste keuze. Martin: “De binnenstad had ontegenzeggelijk zijn charme, maar de verhuizing naar het Paleiskwartier is voor ons een goede beslissing gebleken. Het heeft er zeker toe bijgedragen dat wij ons hebben ontwikkeld tot een restaurant waar gasten nog meer kunnen genieten van eerlijke en originele smaken. We hebben ons nog meer kunnen focussen op zaken die wij belangrijk vinden voor de ontwikkeling van Pollevie.”

Groenten
Een goed voorbeeld daarvan is de specialisatie in het koken met groenten. In de traditionele keuken speelt vlees en vis een hoofdrol en dienen groenten als garnering. Bij de gerechten van Martin is dat juist omgekeerd. Martin: “Groenten bieden zoveel mogelijkheden om smaak en beleving te creëren. Het geeft mij veel inspiratie voor mijn ontwikkeling als kok. Ik ben zelfs een tijdje geleden afgereisd naar Parijs om daar bij een specialist op dit gebied een betaalde stage te lopen en wij zijn dit jaar door Gault & Millau onderscheiden als beste groenterestaurant. Ook van culinair NRC-recensent Joël Broekaert kregen we een pluim. Dat alles maakt Pollevie overigens geen vegetarisch restaurant. Op onze kaart staan heerlijke vis-en vleesgerechten.”

Wijn
Een ander paradepaardje van Pollevie vormt het brede wijn assortiment. De wijnen zijn afkomstig van bekende en minder bekende wijngebieden. Martin: “Veel gasten kiezen vaak voor hun favoriete wijn. Dat kan en mag natuurlijk. Maar wij vinden het een uitdaging om hen mee te nemen op avontuur in de wereld van de wijn. Een groot aantal wijnen is per glas te bestellen. Dat maakt het makkelijk om de verschillen te proeven. Onze High Wine bijvoorbeeld biedt een perfecte mogelijkheid om meerdere wijnen te proeven in combinatie met bijpassende kleine gerechten.”

Private dining
De locatie biedt ook de gelegenheid voor private dining. Op de bovenverdieping bevindt zich een rustige, sfeervolle ruimte met grote ramen en voldoende mogelijkheid tot privacy. Van formeel diner tot walking dinner en, van borrel tot vergadering, u kunt voor alle gelegenheden bij Pollevie bar & kitchen terecht. Martin en zijn collega’s bespreken graag de mogelijkheden met u.

Reserveren via telefoonnummer 073 518 4646
of mail@pollevie.nl, Hofvijver 2b, 5223 MC, ‘s-Hertogenbosch

0 Reacties uitgeschakeld voor ‘Wij willen onze gasten blijven verrassen’ 1284 20 oktober, 2017 073 Culinair, Interviews, Zakelijk nieuws oktober 20, 2017

Facebook Comments

Digitaal bladeren