Winterland Den Bosch officieel van start!
Auteur:

Winterland Den Bosch officieel van start!

De Parade in kerstsfeer tot en met 7 januari
Winterland Den Bosch vermaakt jong en oud

Het had een haartje gescheeld of Joris Linssen had tijdens de donkere dagen voor Kerst in zijn eentje sfeer moeten maken op de Parade. Alles wees erop dat het dit jaar een beetje kale en kille boel zou worden aan de voet van onze Sint Jan. Maar toen was daar Nicole Vermolen die samen met een aantal andere ondernemers de uitdaging aannam om zonder subsidie van 2 december tot 7 januari met Winterland Den Bosch het mooiste plein van het land om te toveren tot een plek waar jong en oud elkaar ontmoeten en genieten van de eindejaarssfeer. “Ik wilde dit al heel lang en nu dacht ik, we gaan het doen, ook al is het krap aan wat de tijd betreft.”

Op het moment dat u dit leest, vermaken vele Bosschenaren en hun kids zich uitstekend op de Parade maar nog maar krap twee weekjes terug zag het nog zwart van het werkvolk. Er werd gesjouwd en getimmerd dat het een lieve lust was. Dat moest ook wel want de voorbereidingstijd was kort en de initiatiefnemers wilden al op 2 december van start. Nicole Vermolen schetst in het kort de hectiek van de afgelopen periode. “Toen in november Winter Paradice niet doorging heb ik me bij de gemeente gemeld met Winterland Den Bosch. Vanaf dat moment was het of ik in een rollercoaster zat. Een echte thrill ride. Bijvoorbeeld over de twijfels of we wel of niet op tijd een vergunning zouden krijgen. Er zijn momenten geweest dat ik dacht waar ben ik aan begonnen, maar ik ben blij dat we toch doorgezet hebben. Ik loop hier al zo lang mee rond en heb goed rondgekeken op andere plekken in Nederland en in verschillende Europese steden. We wilden een variant op Magisch Maastricht neerzetten maar het is door de korte voorbereidingstijd iets minder uitgebreid. De gemeente ‘s-Hertogenbosch en wij als organisatie moesten ontzettend snel schakelen en handelen. Maar er staat nu wel iets moois waarbij wij hopen dat dit in de nabije toekomst geperfectioneerd kan worden en ook kan worden uitgebreid.”

Anders
Het is wel anders dan voorgaande jaren. De openingstijden zijn ruimer. Dagelijks van 10.00 tot 23.00 uur en in het weekend tot 01.00 uur. De vuurkorven en houtsnippers van voorgaande edities hebben plaatsgemaakt voor veel vermaak voor de kids in de vorm van een kersttreintje en vliegende Christmas Jumbo’s in kerstsferen én niet te vergeten een grote overdekte ijsbaan voor jong én oud. Naast de ijsbaan ligt het grote en gezellige Winterlandcafé waar op gezette tijden optredens van artiesten zijn gepland en waar door een glazen wand wordt uitgekeken op de schaatspret. Verder is plaats ingeruimd voor een overdekte Kerstmarkt waar Bossche ondernemers hun handel kunnen drijven of zichzelf kunnen presenteren. Hoogtepunt was voor veel mensen ongetwijfeld de opnames van Joris’ Kerstboom van afgelopen weekend. Op woensdag 20 december is de slotmanifestatie van Joris Kerstboom.

Nicole Vermolen
Nicole Vermolen is een geboren en getogen Bossche en komt uit een familie van kermisexploitanten. Qua opleiding schopte zij het tot jurist, zat voor de VVD in de gemeenteraad en was geruime tijd bestuurslid van de Nederlandse Kermisbonds. Momenteel vertoeft ze vaak in Belgié vanwege haar daar gevestigde bedrijven. Onlangs is zij een samenwerking aangegaan met Plopsaland.

Foto: v.l.n.r. Martin Duin, Jos Roels, Nicole Vermolen, Aswin Elsinga en Frank Vale|  fotografie: Olaf Smit

 

 

1 Reacties uitgeschakeld voor Winterland Den Bosch officieel van start! 1956 09 december, 2017 Hotspots, Interviews, Nieuws december 9, 2017

Facebook Comments

Digitaal bladeren