Kerstsfeer bij Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch
Auteur:

Kerstsfeer bij Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch

Bij de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch kunt u deze winter meegenieten van onze mooie stad in kerstsfeer. Tijdens de kerstvakantie biedt de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch nieuwe en sfeervolle activiteiten aan. Zo ervaart u de stad eens op een heel andere wijze, zoals bijvoorbeeld in de avonduren als deze prachtig verlicht is.
U kent de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch natuurlijk van de rondvaarten over de Binnendieze die elk jaar ruim honderdzestigduizend bezoekers trekken. Maar ook in de winter kunt u er terecht voor bijzondere activiteiten. Wat te denken van een exclusieve rondleiding met gids door de kerststal van de Sint-Jan? Lees hieronder meer over wat de Kring deze winter te bieden hebben.
Kring Vrienden van’s-Hertogenbosch wenst u fijne feestdagen en veel plezier in onze mooie stad.

Wintervaartocht met glühwein
Het winterlandschap vanaf de Dommel aan u voorbij zien trekken, terwijl u zich aan boord van onze salonboot heerlijk warmt aan een mok glühwein. Een gids vertelt dan over het beleg van ’s-Hertogenbosch, de vestingwerken en de flora en fauna in het Bossche Broek en ondertussen vaart de warme en in winterse sferen ingerichte salonboot Frederik Hendrik richting Kasteel Maurick en Kasteel Herlaer. De gastvrouw van de Kring serveert een Bossche Kus en hapjes en u hoeft alleen achterover te leunen en te genieten van deze speciale wintervaartocht.
De wintervaartochten zijn van 19 december t/m 7 januari om 14.00 uur.


Stad in kerstverlichting vanaf de Sint-Janstoren
De flinke klim over de eeuwenoude trappen van de Sint-Janstoren wordt deze kerstvakantie speciaal beloond met een schitterend uitzicht over de in kerstsfeer verlichte historische binnenstad en Winterland op de Parade. De Kring-gidsen verzorgen rondom de feestdagen speciale avondrondleidingen waarbij u onder meer een bezoek brengt aan het carillon en het uurwerk. Zaterdag 23 en woensdag 27 december zijn deze bezichtigingen extra bijzonder, omdat stadsbeiaardier Joost van Balkom dan op verzoek kerstliedjes speelt op het carillon.
Deze rondleidingen zijn van 23 december tot en met 7 januari om 13.00, 15.00, 18.00 en 18.30 uur.

 

 


Kerststal Sint-Jan in de avond
Voor het eerst in het bestaan van de kerststal in de Sint-Jan kunt u deze in de avonduren bezoeken. Ga met de gids van de Kring exclusief mee op ontdekking langs de prachtig opgezette kerststal die elk jaar rond de honderdduizend bezoekers trekt en waarvoor mensen in de rij staan. Nu omzeilt u de lange rij.
Deze winter komt de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch met deze unieke activiteit. Als de lichten in de Sint-Jan gedoofd zijn en de stilte daalt neer, dan betreedt u de eeuwenoude kathedraal.
De gids neemt u mee naar de groots opgezette kerststal die dit jaar het thema (ver)binden heeft. Ondertussen vertelt hij  interessante wetenswaardigheden over de opbouw van het kersttafereel dat elk jaar een andere opzet heeft. Ook schetst uw gids allerlei achtergronden. Waarom staan er een os en ezel in de stal? Dat is niet zoals de overlevering wil doen geloven om het kindje Jezus warm te houden. En wat doet die zwarte kat daar toch ieder jaar bij Maria?
De kerststal is in de avonduren bijzonder uitgelicht. En omdat de kathedraal ’s avonds leeg is, beleeft u een mystieke rondleiding. Ook de geluiden die dit jaar nieuw zijn zoals een knapperend haardvuur, maken dat dit bezoek heel speciaal is.

wat: rondleiding in de kerststal in de Sint-Jan in de avonduren
wanneer: donderdag 28 december 2017, 18.00 uur, duur: ± 1 uur
prijs: € 5,00 per persoon, kinderen t/m 12 jaar € 2,50, rolstoeltoegankelijk

Kaarten zijn te koop via de balies van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch of via
www.DagjeDenBosch.com

Balie Parade 12, open van di t/m zat van 10 tot 17 uur, zon van 12 tot 15 uur
Balie Sint-Janssingel 25, open van di t/m zat van 11 tot 15 uur, zon van 12 tot 15 uur


 

0 Reacties uitgeschakeld voor Kerstsfeer bij Kring Vrienden van ‘s-Hertogenbosch 1654 11 december, 2017 Hotspots, Nieuws december 11, 2017

Facebook Comments

Digitaal bladeren