‘Genieten van goed eten en drinken zonder tierelantijnen’
Auteur:

‘Genieten van goed eten en drinken zonder tierelantijnen’

Arno Vrielink van Vrielink Bar & Kitchen:

All ruim dertig jaar zit Arno Vrielink (51) in het vak. Kent dus het klappen van de zweep als het gaat om de horeca en zeker om de rol van gastheer van een restaurant. Je zou hem kunnen typeren als ‘old skool’.“Tijdens mijn opleiding, maar ook daarna, heb ik niet de makkelijkste weg gekozen. Ik heb veel tijd geïnvesteerd om het vak van gastheer echt te leren in toonaangevende restaurants. Daar heb ik nooit spijt van gehad. Het is veel uren maken en keihard werken maar je leert daar zo ontzettend veel. Ik raad iedereen aan, die echt de ambitie heeft om het vak te leren, om langs die weg beroepshalve zijn vleugels uit te slaan,” aldus Arno Vrielink eigenaar van Vrielink Bar & Kitchen gelegen aan de Snellestraat in ’s-Hertogenbosch.

Tekst: Tjeu Lensen | Fotografie : Olaf Smit

Het wordt al snel duidelijk. We zitten aan tafel met een bevlogen man. Een liefhebber van eerlijke gerechten en mooie combinerende wijnen. Maar ook iemand die de presentatie daarvan erg belangrijk vindt. Zijn verhaal is enthousiast en overtuigend. “De kiem voor de belangstelling voor die culinaire wereld werd eigenlijk al op jonge leeftijd gelegd tijdens etentjes met mijn familie in restaurants. Ik vond dat destijds al prachtig. Zo’n deftige kelner die de gasten met flair bediende en op een toegewijde manier met zijn vak bezig was. Dat maakte indruk op mij en was zeker een aansporing om op 17-jarige leeftijd voor een opleiding te kiezen die toegang gaf tot die wereld.”

Prachtige ervaring
Dat laatste wordt de School voor Konsumptieve Beroepen (SKB) in Eindhoven. Daar wordt de basis gelegd voor de culinaire aspiraties van Arno. Verder werkt hij als gastheer bij verschillende sterrenrestaurants zoals De Trechter in Amsterdam, de Swaen in Oisterwijk en De Bokkedoorns in Overveen. “Daar kwam de fine fleur van Nederland over de vloer. Ik vond het een prachtige ervaring om daar te werken.” Saillant detail is dat hij met zijn restaurant nu op de plek zit waar hij vroeger ook al eens werkte. Namelijk in het toenmalige sterrestaurant ’t Misverstant dat destijds in het huidige bedrijfspand van Vrielink was gevestigd.

Vrielink Bar & Kitchen
Uiteindelijk vestigt hij zich in 1999 als zelfstandig restauranteigenaar in de Korte Putstraat met Brasserij Breton. Na een jaar of twaalf vinden Arno en zijn vrouw het tijd voor iets anders. Ze verkopen het restaurant en vertrekken zonder vastomlijnde plannen naar het buitenland. Twee opgroeiende kinderen en de kriebel om toch weer serieus in zijn ’s-Hertogenbosch aan de slag te gaan doen ze besluiten om in 2013 de terugreis te aanvaarden om uiteindelijk in juni 2014 het toenmalige restaurant Meprise over te nemen en om te dopen tot Vrielink Bar & Kitchen.

Uitdaging
Arno: “Ik was me ervan bewust dat we daarmee een flinke uitdaging aangingen. Maar er was een aantal zaken dat ons overtuigde. Onder andere de transformatie van de Snellestraat tot een trendy hotspot en de uitstraling en mogelijkheden van het prachtige historische pand. Zo biedt de restaurantruimte op de bovenverdieping plaats aan een diner tot ruim 40 personen en kunnen er op afspraak recepties en vergaderingen worden gehouden. De indeling van het restaurant op de benedenverdieping biedt de gelegenheid om aan de bar gezellig te borrelen en te genieten van een hapje. En natuurlijk niet te vergeten de open keuken waardoor ook de chef en zijn ploeg altijd contact heeft met de gasten. Voor veel van onze vaste gasten is het misschien goed om te weten dat onze voormalige chef Dennis Cracau weer terug is op het nest. Hij gaat echt voor puur koken, zelf mooie sauzen bereiden en op een vakkundige manier rekening houden met een voedselallergie of glutenintolerantie.”

Arno kijkt dus met vertrouwen naar de toekomst. “Het gaat goed. Vrielink Bar & Kitchen wordt steeds meer wat ik voor ogen heb. Gasten ontvangen voor een borrel en een hapje aan de bar en daarnaast een gezellige, knusse plek waar je lekker kunt genieten van goed eten zonder tierelantijnen. En natuurlijk ook belangrijk, waar je een mooi glas wijn kunt drinken in een relaxte sfeer. Daar gaan we voor.”

Vrielink Bar & Kitchen
Snellestraat 28
5211 EN, Den Bosch

073 613 00 71 | info@vrielinkbarandkitchen.nl

0 Reacties uitgeschakeld voor ‘Genieten van goed eten en drinken zonder tierelantijnen’ 2387 15 december, 2017 073 Culinair, Interviews, Zakelijk nieuws december 15, 2017

Facebook Comments

Digitaal bladeren