Drie Oeteldonkse fotografen, wie kent ze nie…
Auteur:

Drie Oeteldonkse fotografen, wie kent ze nie…

Ze kennen heel Den Bosch en heel Den Bosch kent hen. De fotografen Gérard van Kessel, Christel Pennings en Peter van Hoof. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan hun aanwezigheid bij de vele evenementen die jaarlijks op de Bossche agenda staan. Alle drie hebben ze één ding gemeen: ze zijn alle drie gek op carnaval en Oeteldonk. Dat straalt af van hun foto’s waar ze veel mensen blij mee maken. Op hun websites hebben ze een collectie van duizenden foto’s verzameld.

Gérard van Kessel
Gevraagd naar het voor hem mooiste moment van carnaval antwoordt Gérard van Kessel zonder aarzelen : “Als de hoogheid op zondagmorgen de roltrap afkomt. Het stationsplein helemaal vol volk. Met al dat rood wit geel. Dat geeft kiepevel.” Toch was hij op jonge leeftijd nog niet zo gek op carnaval. Hij ging wel met zijn vader en moeder mee maar het was nog geen grote passie. Fotos’ maken tijdens carnaval deed hij vanaf zijn twintigste. Hij kreeg dat van zijn vader mee die bij ‘Het Zuiden’werkte en hoffotograaf van Oeteldonk was. Gérard: “Zo ben ik er eigenlijk ingerold. Ik ben nu een van de drie fotografen die foto’s maken voor de Oeteldonkse club. Samen met Tanja van Tuijn en Henk van Vught leggen wij alles vast voor het nageslacht.” Dat is best intensief, maar ik zorg er wel voor dat ik ook zonder camera een rondje Oeteldonk kan doen.”

 

Christel Pennings:
“Voor mij is het mooiste het Stroatcarnaval van de Oeteldonkers en de sfeer. Vooral bij de Intocht en Knillis begraven. Puur plezier, intens. Volwassen mensen die geëmotioneerd raken. Ik ben er van “van keinds af aon” bij. Ik weet niet beter dan dat carnaval en Oeteldonk een grote rol in mijn leven hebben gespeeld.”
Fotograferen doet ze al een tijdje. “Ik heb recent alle negatieven gedigitaliseerd. De eerste dateren uit 1974. Het is mijn grote hobby. Het mooie aan fotografie is dat je alle menselijke emoties kunt laten zien. Ik werk ook in opdracht. Ik heb ook een behoorlijke tijd voor de Oeteldonkse Club gefotografeerd maar daar moest ik vanwege persoonlijke omstandigheden mee stoppen.”  Naast carnaval is zij ook een veel geziene gast bij de grote evenementen zoals ‘t Levenslied, Pretty in Pink, Bossche kermis, de Unie Live en ga zo maar door.

 

Peter van Hoof
Als er ergens iets te doen is, loop je Peter van Hoof tegen het lijf. Met zijn imposante gestalte en altijd de camera in de aanslag duikt hij ook overal op. “Ik begon met fotograferen in 1991 bij de geboorte van mijn dochter. Ik vind het mooi om emoties van mensen vast te leggen. Vooral musicerende mensen zijn voor mij interessant. Zo’n evenement als de Taptoe of de demonstraties van Exempel vind ik prachtig. Een opleiding of cursus heb ik nooit gevolgd. Peter is dus vaak op sjouw. Komende tijd maakt hij lange dagen. Hoe houd je dat vol?
“Ik drink alcoholvrij bier en word door de mensen die mij uitnodigen om te fotograferen altijd goed verzorgd. Voor mij is de intocht het hoogtepunt van de carnaval. Zoveel enthousiaste mensen bij elkaar. Dat geeft een prima sfeertje.”

0 Reacties uitgeschakeld voor Drie Oeteldonkse fotografen, wie kent ze nie… 3862 03 februari, 2018 Interviews, Nieuws februari 3, 2018

Facebook Comments

Digitaal bladeren