Ontdek onbekend ‘s-Hertogenbosch
Auteur:

Ontdek onbekend ‘s-Hertogenbosch

Denk je dat je als geboren en getogen Bosschenaar de stad goed kent? Dan kunnen onze gidsen van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch je nog weleens verrassen.

Zij kennen de binnenstad door en door en ontdekten verscholen plekjes waar je niet zo snel komt. Zij willen iedereen daar van mee laten genieten om zo de verborgen pareltjes van onze mooie stad te delen. En dus stelden zij een aantal wandelingen samen: ontdekkingstochten door onbekend ’s-Hertogenbosch. Tijdens deze winter komen we daarom met de Zondagmiddag Specials. Winterwandelingen waarbij u niet alleen met onze gids de stad induikt. Maar u gaat zich onderweg natuurlijk ook even lekker warmen aan een kop koffie of thee.

De Hofjes- en Pleintjeswandeling biedt een fraai inkijkje in de buurt gelegen in de Hinthamerdriehoek. U bezoekt pleintjes, hofjes en straatjes die verborgen liggen. In café Herman in de vorig jaar geheel opgeknapte Watertoren, staat de koffie klaar.
Dan Struinen door Steegjes. Dat klinkt bijna hetzelfde als de wandeling hierboven, maar is toch anders van karakter. Het wandelveld speelt zich nu af rondom het Vughtereinde en de Vughterbrug. Dit gedeelte van de binnenstad staat bekend om zijn vele karakteristieke steegjes. Halverwege de wandeling drinkt u koffie bij café Buurt aan de Koningsweg.

En in ’s-Hertogenbosch mag in deze tijden zo voor carnaval aandacht voor Oeteldonk niet ontbreken. Over het ontstaan van deze naam, het spel dat we met Carnaval hier spelen, onze gids vertelt het allemaal in Ontdek Oeteldonk.

Tijdens de Paleiskwartierwandeling verlaten we de oude binnenstad en maken de oversteek naar het nieuwe gebied achter het station. Als u door deze moderne wijk wandelt, ontdekt u wat voor prachtige architectonische hoogstandjes hier gerealiseerd zijn. De gids stopt voor koffie bij een van de nieuwe trendy zaken aan de voet van de Paleisbrug, De Jongens van De Wit.

Onze stad is er van oudsher een van bedrijvigheid. Op diverse punten zie je daar nog fraaie overblijfselen van. Onze gids rijgt dit verhaal tijdens de Industrieel Erfgoed vaar- wandelroute aan elkaar tijdens een vaartocht naar én wandeling vanaf de voormalige veevoederfabriek Koudijs. Dit gebied is nu erg in opkomst en er vestigen zich allerlei bedrijfjes waaronder het Koudijs Kafé waar de koffie klaar staat.

Welke wandeling te doen? De keuze is aan u!

De wandelingen beginnen om 13.00 uur.
Kijk voor data en kaartverkkoop op: www.DagjeDenBosch.com
Ook kaartverkoop: via de balies van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch:
Balie Parade 12, open di t/m zat van 10 tot 17 uur, zon van 12 tot 15 uur
Balie Sint-Janssingel 25, open di t/m zat van 11 tot 15 uur, zon van 12 tot 15 uur.

0 Reacties uitgeschakeld voor Ontdek onbekend ‘s-Hertogenbosch 1376 03 februari, 2018 Hotspots, Nieuws februari 3, 2018

Facebook Comments

Digitaal bladeren