Serto laat je het beste van de stad beleven
Auteur:

Serto laat je het beste van de stad beleven

Gebroeders van Kasteren werken samen in een uniek concept
Drie broers, sinds kort alle drie wat men wel noemt ‘post-actief’. De heren kunnen het goed met elkaar vinden, misschien wel juist omdat ze zo totaal verschillend zijn, ondanks hun gemeenschappelijke ouders. Ook de bij deze heren behorende dames gaan best lekker met elkaar om. Ergens in 2015 is er zo maar een creatief etentje met zes. En dan ontstaat er een tafelgesprek. Kunnen we samen iets doen? Koppen bij elkaar dus. Drie broers, drie totaal verschillende professionele achtergronden, drie andere karakters. Elkaar aanvullend. Maar er zijn ook overeenkomsten: een grote liefde voor ’s-Hertogenbosch bijvoorbeeld. Helemaal ‘into’ Den Bosch, op allerlei terrein. Beschikkend over een uitgebreid netwerk in stad en ommelanden. Dat netwerk kun je breed zien: van horeca tot media, van politiek en cultuur tot Oeteldonk en allerlei in de stad actieve organisaties. Zou het niet erg leuk zijn een bedrijf te beginnen dat zich richt op de vele mogelijkheden die onze stad biedt? Dat vragen deze heren zich tijdens dat etentje af.

De heren waar we hier op doelen zijn Thieu, Peter en Hans van Kasteren. Alle drie zestigers. Zij doen dus gewoon wat velen ‘onder een borrel’ ook wel zouden willen, maar nooit doen. Ze zijn een bedrijf begonnen en noemden dat heel toepasselijk ‘Serto Events’. Waarbij de naam ‘Serto’ natuurlijk verwijst naar ’s-Hertogenbosch, de volle naam van onze stad. Hans van Kasteren daarover: “In 1996 beleefde Den Bosch de start van de Tour de France – ‘Le Grand Depart’. Natuurlijk was er met name vanuit Frankrijk veel media-belangstelling. En die Fransen konden de naam ’s-Hertogenbosch onmogelijk uitspreken. Een journalist van de Parijse sportkrant L’Equipe kwam toen op de afkorting Serto, die in no time door zijn collega’s werd overgenomen. Na die Tour van 1996 verdween de naam Serto weer, tot wij die in 2015 oppikten”.

Maar wat doet Serto Events eigenlijk?
Thieu van Kasteren: “Stel: je bent op zoek naar mogelijkheden om ’s-Hertogenbosch beter te leren kennen. Je wilt dat doen met bijvoorbeeld zakenrelaties, met vrienden, met familie, met buurtgenoten enzovoort. Het gaat je niet om drankgelagen, niet om ‘step’uitstapjes, niet om oppervlakkige, weinig zeggende en snel vervliegende doorsnee activiteiten. In dat geval stellen wij je dus graag voor aan Serto Events. Wij organiseren op maat evenementen, activiteiten en avonturen in SERTOgenbosch. Denk daarbij aan zaken als cultuur en historie in een bijzondere en afgewogen combinatie met entertainment en ontspanning. Serto gaat bourgondische en zelfs gastronomische uitdagingen niet uit de weg, waarbij kwaliteit en exclusiviteit belangrijke elementen zijn. Wat te denken bijvoorbeeld van een exclusief diner op een unieke locatie, anders dan een restaurant, of een High Wine met Jeroen (jawel, dié Jeroen)? Of een middag- dan wel dagvullend programma met onderscheidende stadswandelingen-met-verhaal, afgewisseld door een heerlijk proefglas wijn van topkwaliteit, met bijpassend gerechtje? Met onverwachte en juist daarom vaak onvergetelijke ontmoetingen? In typische, gastvrije en oergezellige kroegjes? Want Bossche gezelligheid mag in de activiteiten van Serto Events een prominente rol spelen. Graag zelfs.” Peter van Kasteren vult aan: “Wij denken dat juist die locaties een zogenaamd ‘unique selling point’ opleveren. Want natuurlijk kun je in onze stad in tal van goede restaurants uitstekend eten. Maar daar heb je SertoEvents niet voor nodig, dat regel je zelf. Serto Events biedt de mogelijkheid van zo’n diner te genieten op een wel heel bijzondere plek. Voorbeelden? Het Jheronimus Bosch Art Center in de prachtige, voormaligeSint-Jacobskerk. Daar kun je ‘aan de voet van’ het meesterwerk Tuin der Lusten’ van Jheronimus Bosch met Serto Events genieten van een wel heel bijzonderdiner. Dat diner noemen we dan ook ‘Tafel der Lusten’. Maar dan zijn we er nog niet. Wat te denken van het Museum Slager, de Raadskelder onder het stadhuis of het onvolprezen Zwanenbroedershuis? Of, heel bijzonder, de mooiste plekken van JADS, in het voormalige klooster Mariënburg? Daarmee onderscheiden wij ons echt, dat merken wij ook aan de reacties van onze gasten”.

Zijn dat dan gewoon mooie diners op een bijzondere locatie, of is er nog meer?
Hans van Kasteren daarover: “Er is meer. Een belangrijk uitgangspunt van onze activiteiten is dat kwaliteit, beleving, gezelligheid en cultuur voor ons primaire doelstellingen zijn. En nog zo’n uitgangspunt: maatwerk. Als je ons benadert dan gaan we met je in gesprek, brengen je wensen in kaart en voeren die uit. Zo’n diner bijvoorbeeld kan worden omlijst met passende muziek, van welke aard dan ook. Wij zorgen daarvoor. En we luisteren naar al je wensen, niet alleen je muzikale. Zo werken we graag samen met onze stadsdichter Emiel Bootsma, die op geheel eigen wijze een gezelschap kan benaderen. En nog iets: mijn broer Thieu is een erkend wijnexpert en een buitengewoon onderhoudende wijnverteller. Dat levert bij zo’n diner een absolute plus op, zeker als de gekozen combinatie wijn-spijs wordt toegelicht”.

En…. hebben jullie het druk?
De drie broers eensgezind: “Druk genoeg. Het is voor ons geen dagtaak, maar dat is ook niet het uitgangspunt. We hebben nog meer zaken omhanden. Zo hebben we alle drie een gezin, met kinderen en kleinkinderen. En daarnaast zijn er nog wat activiteiten hoor. Peter bijvoorbeeld is heel actief in Oeteldonk en juryvoorzitter van het Kwekfestijn. En Thieu en Hans zijn samen de bedenkers en uitvoerders van ‘Via Mia’ een club zeer actieve, bourgondisch en cultureel ingestelde wandelaars uit ’s-Hertogenbosch en omgeving die regelmatig te vinden zijn in de Ardennen en zelfs in de Alpen”.

0 Reacties uitgeschakeld voor Serto laat je het beste van de stad beleven 1987 07 februari, 2018 Hotspots, Interviews februari 7, 2018

Facebook Comments

Digitaal bladeren