‘Gelukkig ‘s-Hertogenbosch’
Auteur:

‘Gelukkig ‘s-Hertogenbosch’

Het is misschien aan uw aandacht ontsnapt maar op 21 maart zal de kersverse politieke partij “Gelukkig ’s-Hertogenbosch” mee gaan doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van onze stad. Deze anonieme 18e partij zal een gooi gaan doen naar de macht in de Bossche politiek. En, eerlijk is eerlijk, ik geef ze een uitstekende kans om de rest van de partijen een flinke tik uit te delen. Ik ga u uitleggen waarom: in de partij zitten enkel en alleen maar mensen met het hart op de juiste plaats voor onze stad. Het gemiddelde intelligentie niveau van de partij ligt ook een stuk hoger dan bij de meeste andere partijen. Er zit niemand bij de partij die zichzelf belangrijker vindt dan het belang van de stad. Er staat niemand op de lijst met besproken gedrag. Ze kennen geen enkel lid dat met ruzie bij een andere partij weggelopen is omdat daar geen plaats meer was voor het te grote ego. Er heerst geen belangenverstrengeling. De gemiddelde leeftijd binnen de partij ligt ver onder Antoniegaarde niveau en op die manier weten ze wat er leeft in onze gemeenschap. De partij bestaat uit mensen die vooruit willen i.p.v. tegen willen houden. Ze hebben geen moeite met het nemen van besluiten. Keuzes maken is hun kracht. Er klinken geen stampende kindervoetjes omdat de leden vinden dat ze op onverkiesbare plaatsen staan. Ze hebben een hekel aan achterkamertjes politiek maar zijn daarentegen omkoopbaar (wanneer dit het belang van de stad dient). De leden van “Gelukkig ’s-Hertogenbosch” lekken alleen betrouwbare informatie als het noodzakelijk is om te lekken. Ze bezetten met plezier het Bossche pluche, vooral omdat ze bang zijn dat er anders iemand op komt te zitten met verkeerde bedoelingen. De partijposter is bijna klaar en toont in tegenstelling tot alle andere posters geen portret van de lijsstrekker. Reden? Ze vinden die andere portretten niet zo mooi en zijn bang dat u hetzelfde van het portret van “Gelukkig ’s-Hertogenbosch zou gaan vinden. Het partijprogramma bestaat uit een paar heldere punten wat voor u de reden moet zijn om uw stem ook echt op “Gelukkig ’s-Hertogenbosch” uit te gaan brengen. U zult merken dat de punten uit het programma een stuk concreter zijn dan de punten uit alle andere partijprogramma’s :
Punt 1: wij willen een veilige stad en gaan dit realiseren door alle criminelen van de stad te vragen voortaan ergens anders hun criminele activiteiten uit te oefenen (Tilburg of Eindhoven bijvoorbeeld)
Punt 2: wij willen een sportieve stad met kampioenschappen voor FC Den Bosch, Dames en heren HCDB, New Heroes en The Dukes en gaan dit realiseren door met gemeenschapsgeld bonden om te kopen
Punt 3: wij gaan het bourgondische karakter van de stad versterken door de horeca gratis aan te bieden
Punt 4: wij willen een gemiddelde temperatuur van 23c in de stad en gaan dit realiseren door de hele stad te voorzien van vloerverwarming
Punt 5: wij willen positief ingestelde bewoners van de stad en gaan dit realiseren door een mopper-alert in te stellen waarbij de mopperaar een levenslange gevangenisstraf boven het hoofd hangt
Punt 6: wij willen regels voor overbodige regels en gaan dit realiseren door overbodige regels te schrappen, inclusief deze regel
Punt 7: wij willen ruim voldoende budget voor alles wat we willen realiseren. En we gaan dit realiseren door voldoende geld vrij te maken.
Punt 8: en daarmee het laatste punt: “Gelukkig ’s-Hertogenbosch” is bereid samen te werken met andere partijen die precies hetzelfde willen als onze partij.
Ik ben geen lijstduwer van deze partij maar ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat u enthousiast bent over het programma, de plannen en de drive van deze nieuwe hoogvliegers in de Bossche politiek. Bovendien heb ik begrepen dat ze bereid zijn het volledige college te leveren, ook wanneer er niemand op deze partij zou gaan stemmen. Het grote voordeel van deze partij is dat het een anonieme partij is. Niemand weet tot op de dag van vandaag wie er achter dit initiatief zit, wie de lijstrekker is en wie op de verkiesbare plaatsen staan. Ik kan me voorstellen dat alle 17 andere Bossche politieke partijen een beetje zenuwachtig worden van deze 18e partij.

Huub van Mackelenbergh

0 Reacties uitgeschakeld voor ‘Gelukkig ‘s-Hertogenbosch’ 2288 28 februari, 2018 Column februari 28, 2018

Facebook Comments

Digitaal bladeren