No Houseparty(‘s) voor Bossche jongeren
Auteur:

No Houseparty(‘s) voor Bossche jongeren

“De woningnood in Den Bosch is een groot probleem”, aldus Stan Peters, kandidaat raadslid voor de Bossche PvdA. Daarom organiseert hij, samen met een groep jongeren, op donderdag 15 maart als ludieke actie een No Houseparty in het Werkwarenhuis op de Tramkade.

Tekst: Megan Hanegraaf | foto: byMarjo

De No Houseparty begint met een talkshow waarin mensen die op een bijzondere manier met de woningnood te maken hebben hun verhaal vertellen. Daarna wordt er, zoals op elke houseparty, gefeest. Na afloop overnachten enkele jongeren in tentjes voor het werkwarenhuis om de woningnood te illustreren. “Door deze actie willen we, met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht, de Bossche politiek oproepen om iets aan de woningnood te doen”, aldus Peters.

Peters bedacht de actie, omdat hij het belangrijk vindt dat er voor iedereen een betaalbare woning beschikbaar is. “Vrienden van mij willen graag in Den Bosch blijven wonen, maar het lukt hen niet om aan een betaalbare woning te komen. Hierdoor kiezen ze noodgedwongen voor een andere stad”, aldus Peters. ,, Als de jongeren de stad massaal verlaten, is dit funest voor het bruisende en levendige karakter van Den Bosch.”

Peters wil niet alleen de ogen openen van de Bossche politiek, maar ook die van de  jongeren. “We willen jongeren laten zien dat het van belang is dat zij gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen, omdat er thema’s op het spel staan die ook voor hen erg belangrijk zijn”, aldus Peters.

De No Houseparty begint om 20.00 uur in het werkwarenhuis aan Tramkade 24. Entree is gratis.
meer info: https://www.facebook.com/events/413711379097859

1 Reacties uitgeschakeld voor No Houseparty(‘s) voor Bossche jongeren 1165 08 maart, 2018 Nieuws maart 8, 2018

Facebook Comments

Digitaal bladeren