Culinaire smakenreis in restaurant De KASerne
Auteur:

Culinaire smakenreis in restaurant De KASerne

Twaalf chefs vanuit de hele wereld komen begin mei naar het Bossche restaurant De KASerne om op topniveau te koken. “Elke chef bereidt één gang met zijn thuisland als inspiratie”, aldus Peet Hofmans, eigenaar van De KASerne. “In de twaalf gangen nemen zij de gast mee op een culinaire smakenreis.” Voor het evenement ‘Culinaire Wereldtour, een internationale chefs reünie’ komen de twaalf chefs en oud-collega’s van het Deense restaurant Noma in De KASerne bijeen. De reünie wordt volgens de KASerne-eigenaar een uniek samenzijn en weerzien van ‘culinaire vakidioten’ die sinds hun tijd bij Noma werkzaam zijn in de beste keukens van de wereld in landen als Argentinië, China en Spanje. De KASerne chef-kok Marten Verelst is één van de oud-collega’s van Noma en bedacht de reünie samen met eigenaar Hofmans. “We willen met dit unieke evenement de lat bij De KASerne hoger leggen en daarmee ons restaurant op de kaart zetten.”

Tekst: Megan Hanegraaf 

De smaakvolle expeditie wordt groots aangepakt. Daarom organiseert het restaurant ter voorbereiding twee interne inspiratiedagen. Een aantal chefs en eigenaar Hofmans gaat op pad om zoveel mogelijk te leren. Hofmans: “We bezoeken leveranciers, we gaan in cafés en restaurants eten en we praten met anders chefs. In de culinaire topwereld bestaat geen concurrentie, want chefs onderling willen juist hun passie en liefde voor het vak met elkaar delen.”

Twee dagen voor het evenement komen alle twaalf chefs voor het eerst samen in De KASerne om hun gang te bereiden. Alle gerechten worden dan geproefd door het KASerne-personeel en aan de hand van smaak wordt de volgorde van het menu bepaald. “In de gangen moet smaakopbouw zitten, maar de smaak moet af en toe ook worden geneutraliseerd”, aldus Hofmans. De bediening van De KASerne proeft alle gerechten om de gast te informeren over de gang. Hofmans: “Je moet het gerecht proeven om de smaakomschrijving, textuur en herkomst van het gerecht te kunnen vertellen.”  

Wat staat er eigenlijk op het menu? ‘’Dat weten we pas twee weken voor het evenement”, aldus de eigenaar. Volgens Hofmans is de smaak van een gerecht beter als de ingrediënten extra vers zijn. “Als we bijvoorbeeld een bepalde vissoort willen, maar deze is tijdens ons evenement niet vers verkrijgbaar, dan kunnen wij onze gasten geen gerecht van topkwaliteit bieden”, zegt Hofmans. Daarom wordt het menu pas kort van tevoren samengesteld. Een ding is volgens Hofmans al wel zeker: “Het worden luxe gerechten met bijzondere ingrediënten.”  

De sterrenchefs verzorgen in totaal drie dagen achter elkaar zowel de lunch als het diner voor vijftig gasten per arrangement. Op woensdag 2 mei kunnen bedrijven een relatietafel reserveren. Donderdag 3 mei en vrijdag 4 mei is het de beurt aan particuliere fijnproevers voor 125 euro per persoon. U kunt ook kiezen voor een all inclusive menu. Dat kost 225 euro per persoon. Daarvoor krijgt u bij iedere gang een bijpassende wijn plus aperitief, koffie met friandises en digestief.  

Aanmelden kan onder vermelding van uw voorkeursdatum, tijd en aantal personen via info@dekaserne.nl. Gezien de grote interesse en het beperkte aantal plaatsen wordt er een tafelindeling gemaakt op basis van beschikbaarheid. Aanmelden geeft dus geen garantie. Indien u wordt ingedeeld ontvangt u een persoonlijke uitnodiging.

1 Reacties uitgeschakeld voor Culinaire smakenreis in restaurant De KASerne 2842 23 maart, 2018 073 Culinair, Hotspots, Nieuws maart 23, 2018

Facebook Comments

Digitaal bladeren