Mooie, maar lagere opbrengst restaurantcampagne EET met je hart: €21.087,-
Auteur:

Mooie, maar lagere opbrengst restaurantcampagne EET met je hart: €21.087,-

Eind 2017 heeft voor de vijfde keer de jaarlijkse restaurantcampagne EET met je hart plaatsgevonden. Maar liefst 45 restaurants in gemeente ’s-Hertogenbosch en gemeente Vught hebben deelgenomen.

Uit eten staat voor gezelligheid, samenzijn en genieten. In november en december werden restaurantgasten –gedurende 6 weken- gevraagd om een beetje van dit geluk te delen met kwetsbare ouderen uit de eigen gemeente. Ouderen die zelfstandig wonen en regelmatig eenzaamheid ervaren. Een vrijwillige donatie van € 1,- per tafelrekening zorgt ervoor dat deze ouderen weer mee kunnen doen. Met de opbrengst organiseert Stichting Met je hart structurele ontmoetingen in diverse horecagelegenheden voor deze kwetsbare groep. Want samen eten verbindt.

De kersverse nieuwe ambassadeur Addy van den Krommenacker maakte in zijn winkel aan de Verwersstraat een mooie (maar lager dan in 2016) opbrengst bekend: € 21.087,-. Hij complimenteerde stichting Met je hart met het enthousiaste werk wat zij verricht. In 2017 vonden 163 ontmoetingen plaats voor ruim 400 ouderen uit Den Bosch en Vught. Het hogere doel van de stichting is om burgers, bedrijven, scholen en clubs te inspireren om zélf ook op te staan tegen eenzaamheid. Dat werpt zijn vruchten af. Zo organiseren leerlingen van het Koning Willem I College regelmatig mooie middagen voor ouderen. Dit levert prachtige verbindingen op tussen jong en oud.

Eenzaamheid onder ouderen is een steeds groter wordend samenlevingsvraagstuk. De stichting is daarom blij met de oproep van minister De Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om eenzaamheid als belangrijk thema op de lokale politieke agenda te zetten van nieuw te vormen colleges. Het heeft hoge prioriteit, alle hulp is welkom!

 

 

0 Reacties uitgeschakeld voor Mooie, maar lagere opbrengst restaurantcampagne EET met je hart: €21.087,- 1523 24 maart, 2018 073 Culinair, Nieuws maart 24, 2018

Facebook Comments

Digitaal bladeren