Met Ries op de fiets
Auteur:

Met Ries op de fiets

Bosch restaurant biedt een aparte beleving van asperge-diner

Richard Merks, chef-kok en eigenaar van het Bossche restaurant ‘Ries eten en drinken’, toont een uitgebreide kaart met aspergegerechten. “Tijdens het aspergeseizoen kunnen gasten bij Ries terecht voor een 3-gangendiner met als hoofdingrediënt asperges”, vertelt hij. Maar het bijzondere aan dit diner is dat de gast de asperges eerst zelf ophaalt bij een aspergebedrijf in Cromvoirt. Zoals de naam van het arrangement het al zegt: met de fiets. Waarom dit arrangement? Richard (ook wel Ries genoemd) laat trots zijn wisseltrofee ‘De Gouden Aspergesteker’ zien. “Ries is door het Cromvoirtse aspergebedrijf Erik Verhoeven verkozen tot beste Asperge Restaurant 2018. Naar aanleiding van deze prijs hebben we samen met het aspergebedrijf het arrangement (aspergetocht + 3-gangendiner) opgesteld”, aldus Ries.

Tekst: Megan Hanegraaf

De fietstocht start bij Ries met het in ontvangst nemen van een fietspakket (kartonnen doosje) met een routekaart – zowel Nederlands- als Engelstalig – en een versnapering. Op de heenweg fietsen de gasten via natuurgebied ‘Het Bossche Broek’. Op de terugweg komen zij langs het Drongelens kanaal. “We hebben gekozen voor een verschillende routes, zodat onze gasten een mooie route in de natuur kunnen rijden”, aldus Ries. “Natuurlijk komen de gasten tijdens het fietsen ook langs aspergevelden.” Ries heeft de route samen met zijn vrouw uitgezet en meerdere malen gefietst. In totaal duurt de fietstocht ruim drie uur, mits deze wordt gefietst zoals op de routekaart staat aangegeven (omdat er geen begeleiding meegaat, kunnen de gasten kiezen voor een andere route).  ‘Een hele opgave’ noemen ze het zelf. Daarom kunnen de gasten ervoor kiezen om een of meerdere tussenstops te maken. “Onderweg is er bijvoorbeeld de gelegenheid om een terrasje te pakken of je kunt in het natuurgebied picknicken”, aldus Ries.

Als de gasten bij ‘Ries’ vertrekken, belt Ries naar het aspergebedrijf: “Als we bellen, weet het aspergebedrijf dat onze gasten eraan komen en leggen de asperges alvast klaar.” Per persoon krijgen de gasten van ‘Ries’  700 gram asperges, gewikkeld in een Brabantse theedoek. Deze kunnen zij meenemen in het kartonnen doosje die zij bij Ries hebben gekregen. Als de gasten weer terug zijn bij het restaurant bereidt chef-kok Ries het 3-gangendiner. “De asperges worden in alle drie de gangen verwerkt”, aldus Ries. “Er worden natuurlijk niet alleen maar asperges geserveerd. Bij het hoofdgerecht zit  bijvoorbeeld vlees of vis.”

Ries en zijn vrouw zijn zelf heel enthousiast over het concept. Volgens hen krijgen ze veel positieve reacties en stromen de aanmeldingen langzamerhand binnen. “Door de aanmeldingen die we nu al hebben, merken we dat er zelfs mensen van ver buiten Den Bosch geïnteresseerd zijn in ons arrangement. Daarom hebben we met Kemps fietsverhuur – slechts 1 minuut lopen vanaf Ries – afgesproken dat onze gasten daar een fiets kunnen huren. Als het een succes wordt, willen we het arrangement volgend jaar tijdens het aspergeseizoen zeker weer aanbieden”, vertelt Ries.

Het arrangement kost € 40,- p.p. en is dagelijks te boeken tot 24 juni 2018, de laatste dag van het aspergeseizoen. Reserveren kan via info@rieseten.nl onder vermelding van “Met Ries op de fiets”. Met hoeveel personen u komt, bepaalt u zelf. Kruisstraat 17, 5211 DT ‘s-Hertogenbosch

0 Reacties uitgeschakeld voor Met Ries op de fiets 1155 19 april, 2018 073 Culinair, Zakelijk nieuws april 19, 2018

Facebook Comments

Digitaal bladeren