Opera op de Parade op 27 juni én Opera Sing Along op 29 juni
Auteur:

Opera op de Parade op 27 juni én Opera Sing Along op 29 juni

Op woensdag 27 juni (aanvang 20.00 uur) is het weer raak: De Parade stroomt vol voor Opera op de Parade, het operaspektakel in de openlucht. Als initiatiefnemers zijn philharmonie zuidnederland, Opera Zuid en Theater aan de Parade trots op dit unieke evenement dat dit jaar alweer voor de twaalfde maal georganiseerd wordt. In ongedwongen sfeer geniet een volle Parade op een mooie zomeravond van het beste wat opera te bieden heeft. En dat net als alle voorgaande jaren natuurlijk weer gratis toegankelijk. En dit jaar kun je op vrijdag 29 juni (aanvang 20.30 uur)  ook nog eens inhaken tijdens een Opera Sing Along.  Een meezingfestijn met de bekendste operahits, met als muzikaal fundament de philharmonie zuidnederland en het Brabant Koor. En een vijftal zangers, zowel gelauwerde operasterren, jonge rising stars als ook iemand die niet uit de operawereld komt.  In tegenstelling tot Opera op de Parade is de Opera Sing Along een sta-evenement. Het bijzondere evenement wordt voor tv opgenomen door Omroep Max voor NPO2 en wordt ook live uitgezonden door Omroep Brabant.

Dit jaar staat bij Opera op de Parade Verdi’s Un Ballo in Maschera op het programma. Misschien niet Verdi’s meest bekende opera, maar wel één van zijn beste. Un Ballo in Maschera is een meeslepend en duister drama, waarin alles draait om ongeoorloofde liefde, waarzeggerij, verraad en een koningsmoord tijdens een gemaskerd bal. Mede door de enorme decors belooft het dit jaar weer een waar spektakel te worden.

Un Ballo in Maschera – een gemaskerd bal

Samenzweerders hebben het voorzien op koning Gustav III van Zweden. Ondanks waarschuwingen van zijn vriend en adviseur Anckarström, legt Gustav het dreigend gevaar naast zich neer. Net als de voorspellingen van helderziende Mme Ulrica Arvidson. Zijn gevoelens gaan uit naar Amelia, de vrouw van Anckarström. Deze liefde is wederzijds. Tijdens een ontmoeting verschijnt onverwacht Anckarström. Hij herkent zijn gesluierde vrouw niet en wendt zicht tot Gustav, die hij wil beschermen tegen de samenzweerders. Om deze om de tuin te leiden, wisselen beide heren van kleding. Eenmaal aangekomen in de stad richten de samenzweerders zich tot de vermeende koning. Amelia werpt zich tussenbeide waardoor haar identiteit onthuld wordt. De samenzweerders bespotten Anckarström, waarop hij zich bij de vijanden van de koning aansluit. Tijdens een gemaskerd bal volgt de niet meer te keren ontknoping, waarmee de voorspelling van Mme Arvidson in vervulling gaat.
De gezelschappen staan onder leiding van dirigent Enrico Delamboye. De hoofdrollen worden uitgevoerd door Adreano Graziani (Gustavo III), Jason Howard (Renato) en Jannelieke Schmidt (Amelia). Un Ballo in Maschera wordt geregisseerd door Waut Koeken, intendant van Opera Zuid.

Opera voor iedereen
Opera op de Parade zal ook dit jaar weer gratis toegankelijk zijn. Het sociale aspect is immers wat dit evenement zo mooi maakt. Verstokte operaliefhebbers genieten samen met nieuwsgierigen, die de smaak van klassieke muziek nog niet kennen. Veel bezoekers komen juist voor die speciale sfeer en voor elkaar. Mensen van alle leeftijden genieten ongedwongen samen. Dat is ook de charme van het evenement, dat maakt het uniek. Dus geen dranghekken, geen kaartverkoop. Maar vergeet niet je eigen stoel mee te brengen!

Opera op de Parade is een gezamenlijke productie van philharmonie zuidnederland, Opera Zuid en Theater aan de Parade en wordt mogelijk gemaakt door Oyens & Van Eeghen Vermogensbeheer, Appèl bedrijfscatering, Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant en de Gemeente ’s-Hertogenbosch.

Opera op de Parade, woensdag 27 juni 2018, 20.00 uur
Verdi – Un Ballo in Maschera
philharmonie zuidnederland | Opera Zuid
Dirigent Enrico Delamboye | Regie Waut Koeken

0 Reacties uitgeschakeld voor Opera op de Parade op 27 juni én Opera Sing Along op 29 juni 2247 01 juni, 2018 Evenementen, Nieuws juni 1, 2018

Facebook Comments

Digitaal bladeren