Iets om over na te denken
Auteur:

Iets om over na te denken

Waterpret
Als ik aan de zomer denk dan denk ik aan water. Dat geldt voor meer mensen. Diverse evenementen worden op en rondom het water georganiseerd in onze stad. Rubberboatenparty, Maritiem, Swim To Fight Cancer, muziek op de Binnendieze etc. Niet zo gek ook. Water geeft een andere dimensie aan een evenement, op de Binnendieze vorm de kade een ideale tribune en mogelijk levert het voor omwonende en verkeer zelfs minder (over)last op.
De poging evenementen te clusteren in een Bossche waterweek is niet helemaal gelukt. Het blijkt niet zo gemakkelijk om evenementjes te verbinden wanneer het weer een grote factor is. Een Rubberboatparty in de regen maakt het nét wat minder gezellig.
Toch is er erg veel voor te zeggen om water een dominante rol te geven in de evenementenkalender van de stad. En daar passen goede voorzieningen bij. Best een uitdaging natuurlijk in een stad waar iedere vierkante meter al toebedeeld is aan een functie. Maar er ligt nog een gebied vrij wat schreeuwt om een betere invulling. Vanuit mijn bureau kijk ik er op en ik woon 500 meter verder aan de andere kant daarvan.De rivier de Aa, met een stadswal die nog gerestaureerd moet worden, bastions die ingezet kunnen worden voor de toegang tot steigers, de aansluiting op de Dieze (en dus stadstrand de Witte Sieb en de Kops van ‘t Zand) en Zuid Willemsvaart, een Kruithuis wat nog een invulling moet krijgen, een Citadel als imposant middelpunt en een oever bij de roeivereniging voor een ideale toegang tot het water. Dit is de plek waar we de Bosschenaar, anders dan in de Binnendieze, zelf gebruik kunnen laten maken van het water.
Ieder jaar zeil ik met mijn drie dochters (en vriendjes inmiddels) een paar dagen in een Valkje door Friesland (aanrader voor quality time vaders). Langs de kanalen en in de stadjes vind je vaak prima basis accommodaties voor passanten. Laten we hier ook eens denken over bijzondere steiger en voorzieningen. Met duurzaamheid, eenvoudige maar functionele klasse en een uitnodiging tot het gebruik van al dat water in de stad. Een hele mooie zomer allemaal en tot snel.

Eric Tiebosch,
binnenstadsmakelaar De Huyzerij

0 Reacties uitgeschakeld voor Iets om over na te denken 926 09 juli, 2018 Column juli 9, 2018

Facebook Comments

Digitaal bladeren