Tussen binnenstad en Bossche Broek
Auteur:

Tussen binnenstad en Bossche Broek

Liesbeth Kieboom en Frank van Wagenberg genieten elke dag

Wakker worden met een prachtig uitzicht op het Bossche Broek waar bij tijd en wijle enkele reeën uit de ochtendnevel opdoemen. En, aan de keukentafel zittend, uitkijken op de karakteristieke Bossche binnenstad. Het is maar weinigen gegeven. Liesbeth Kieboom en Frank van Wagenberg behoren tot die selecte groep van bofkonten. Zij zijn de gelukkige eigenaren van één van de witte karakteristieke panden gelegen aan het einde van de Parklaan. Ze zijn destijds gebouwd voor de directeur en onder-directeur van het dichtbij gelegen Huis van Bewaring. Je kunt je niet aan de indruk onttrekken dat de architect zich heeft laten inspireren door de bekende ontwerper Gerrit Rietveld. Hoewel het pand een kleine 70 jaar geleden is gebouwd, heeft het door zijn strakke lijnen een tijdloze en markante uitstraling. Liesbeth en Frank waren het er snel over eens toen zij eind vorig jaar op zoek waren naar een andere woning. Dit zou en moest hun huis worden.

Tekst: Tjeu Lensen | fotografie Max de Winter

Samen met binnenstadsmakelaar Eric Tiebosch, die Liesbeth en Frank al kenden van twee andere verkopen, ontdekten zij tijdens de bezichtigingen de mogelijkheden van het pand. Eric: “Ik probeer mensen altijd op ideeën te brengen. Soms zijn met relatief eenvoudige ingrepen geweldige resultaten te boeken.” In het geval van Liesbeth en Frank bleef het niet beperkt tot een kleine aanpassing met een cosmetisch karakter. Frank: “Er moest flink worden aangepakt. Er is in drie maanden tijd zo ontzettend hard gewerkt. Maar het is dan ook de moeite waard geweest. Ik heb nooit getwijfeld dat we het niet zouden redden of ergens spijt van gehad.” Liesbeth daarentegen is weliswaar nu helemaal gelukkig met het resultaat maar zegt wel eens momenten te hebben gehad waarop ze het helemaal niet meer zag zitten. “Alles moest snel af. En als je dan overal balken uit ziet steken en veel muren nog gestut zijn, word je toch een beetje onrustig.”

Flinke klus
Een rondleiding in en om het huis toont nog eens aan dat er inderdaad een flinke klus is geklaard. Zo is de voortuin voorzien van bestrating en van een grote smeedijzeren elektrische poort die toegang geeft tot het perceel waardoor de auto op eigen grond kan worden geparkeerd. Aan de achterkant van het huis staat op de lager gelegen binnenplaats een hottub die, gecombineerd met de sauna in de kelder annex berging, een heerlijk relaxplek vormt. Eenmaal binnen valt het op dat het geluid van de toch drukke Parklaan niet doordringt tot de woonkamer. Daarvoor hebben Liesbeth en Frank de zaak goed laten isoleren.

Huis met twee uitzichten
“Hier zitten we ook heel graag”, zegt Liesbeth wanneer we een lekker kopje koffie drinken. In dit geval is het de keukentafel die via de grote glazen achterpui uitzicht biedt op het oude centrum van de stad. De keuken is ruim bemeten door de nieuwe aanbouw over de volle breedte van het huis. Liesbeth laat nog wat oude foto’s van voor de verbouwing zien. De indeling van het huis is compleet veranderd en er is aanmerkelijk veel leefruimte gecreëerd. De woonkamer geeft zicht op het Bossche Broek evenals de ouderslaapkamer aan de voorzijde van het huis op de eerste verdieping. Zoals gezegd er zijn maar weinig Bosschenaren die wakker worden met zo’n uitzicht. Dat laatste wordt almaar spectaculairder wanneer we het ruime dakterras opgaan.

Binnenstad favoriet
Liesbeth en Frank wonen overigens al lang in de binnenstad. Liesbeth startte met een huis in de Clarastraat. Nadat ze Cromvoirtenaar Frank leerde kennen via het paardrijden, verhuisden ze samen naar een andere unieke plek in de binnenstad. Want wie kent niet het oude huisje van Janus Kiep in Klein Lombardje. “Een hele bijzondere plek waar we bijna 10 jaar met heel veel plezier hebben gewoond. We hadden daar ook een mooi dakterras en hoewel het een historisch pand was, hadden we alle wooncomfort die we maar wensten. Uiteindelijk, met het opgroeien van onze dochters Kiki en Nienke kregen we toch wel de behoefte aan meer ruimte. En dat hebben we hier gevonden,” aldus Liesbeth.

 

1 Reacties uitgeschakeld voor Tussen binnenstad en Bossche Broek 1944 03 november, 2018 Interviews, Nieuws november 3, 2018

Facebook Comments

Digitaal bladeren