Binnenkijken met Thijs Wolzak
Auteur:

Binnenkijken met Thijs Wolzak

Ontmoet bewoners en hun interieur
Bij Design Museum Den Bosch neemt de komende maanden het interieur een belangrijke plaats in. De basis vormt de tentoonstelling Binnenkijken met Thijs Wolzak. Tussen september 2011 en januari 2018 fotografeerde Thijs Wolzak 248 keer Nederlanders in hun interieur. De fotoserie werd wekelijks getoond in de populaire rubriek Binnenkijken in NRC Handelsblad. De tentoonstelling laat je binnenkijken in 23 bijzondere interieurs en je maakt kennis met de bewoners.

Wat is er in uw huis van IKEA?
De fotoserie Binnenkijken maakte Wolzak voor NRC Handelsblad en in het bijschrift van de foto’s moeten vele honderdduizenden lezers van de krant op zoek zijn gegaan naar de vaste vragen “Wat is er in uw huis van Ikea?” en “Wat neemt u mee bij brand?”. De foto’s stellen de bewoners centraal in hun eigen interieur en elke foto stelt natuurlijk de vraag: wie is de bewoner en op welke manier is de bewoner ook zijn interieur? Wolzak kijkt bij mensen binnen, wij kijken in hun ziel.

Bewoners aan het woord
De foto’s van Thijs Wolzak worden in groot formaat lichtkasten gepresenteerd, los in de ruimte. Door elk beeld op een groot formaat te tonen, wordt elke woonruimte een schatkamer van ontdekkingen. En de bezoeker krijgt het gevoel in de deuropening van een ruimte te staan en er zo binnen te kunnen lopen. Dit gevoel wordt versterkt door de bewoners zelf, die via audiohandsets aan het woord komen. Het gaat hier immers niet alleen om het visuele aspect: de beelden vertellen individuele verhalen.

Thijs Wolzak fotowedstrijd
De rubriek Binnenkijken in NRC Handelsblad zorgde vaak voor het verlangen om ook eens zelf door Thijs gefotografeerd te worden in het eigen interieur. Dit maken we graag mogelijk. Stuur een foto op van jezelf in je interieur en maak kans op een fotoshoot van Thijs Wolzak. Ga naar www.designmuseum.nl/fotowedstrijd en meld je aan.

Welke keuzes maak je zelf?
Design Museum Den Bosch toont in zijn tentoonstellingen de maatschappelijke betekenis van design. En waar is deze groter dan in onze meest intieme leefomgeving; de eigen woning? Via de tentoonstelling en diverse activiteiten willen we bezoekers stimuleren om niet alleen na te denken over andermans interieur, maar ook over de keuzes en motieven in het eigen interieur. Zo zijn er lezingen, designworkshops en speciale rondleidingen. Kijk op www.designmuseum.nl/binnenkijken voor het volledige programma.

0 Reacties uitgeschakeld voor Binnenkijken met Thijs Wolzak 926 05 november, 2018 Evenementen, Hotspots, Nieuws november 5, 2018

Facebook Comments

Digitaal bladeren