Fit Fest is dé kickstart van 2019
Auteur:

Fit Fest is dé kickstart van 2019

Anke van Vijfeijken

Uniek body & mind festival in Theater aan de Parade op 5 & 6 januari

Tijdens het eerste weekend van het nieuwe jaar transformeert Theater aan de Parade in een festivalterrein dat geheel in het teken staat van een gezonde start van het nieuwe jaar: Fit Fest. Niet alleen een walhalla voor iedereen die zich bezig houdt met een sportieve en bewuste levensstijl, maar ook voor iedereen die nu eens écht zijn goede voornemens wil uitvoeren. Op Fit Fest is het mogelijk: bezoekers kunnen zich twee dagen lang onderdompelen in zo’n beetje alle takken van sport die horen bij die goede voornemens voor 2019; van kickboks clinics tot gelukscolleges. En dat allemaal onder 1 (theater)dak. Organisator Anke van Vijfeijken van Theater aan de Parade is enthousiast.

Hoe is Fit Fest tot stand gekomen?
“Als schouwburg van de stad zijn wij het podium voor alle inwoners van ‘s-Hertogenbosch. Met die gedachte programmeren wij niet alleen producties die worden aangeboden, maar bedenken, ontwikkelen en produceren we juist ook eigen voorstellingen en evenementen. Tegenwoordig is iedereen wel bezig met bewuster leven, gezondere voeding en (meer) bewegen. Vanuit die gedachte is Fit Fest ontstaan. We willen met Fit Fest iedereen die graag happy en healthy wil leven in het nieuwe jaar een kickstart geven. Daarom hebben we een tweedaags festival georganiseerd met dertig verschillende work outs, clinics, lezingen en coachingsessies. Allemaal rondom de thema’s mind, body, food en theater.”

Voor wie is Fit Fest?
“Fit Fest is voor iedereen die gezonder en bewuster in het leven wil staan. Geitenwollensokken zijn niet verplicht. Je hoeft zeker geen #fitgirl te zijn. En een medaille van de halve marathon hoef je ook niet te hebben. Fit Fest is het startpunt voor iedereen met goede voornemens. Het enige wat je hoeft te doen is op 5 en 6 januari naar Theater aan de Parade te komen en het team van coaches, instructeurs en andere healthguru’s zorgen ervoor dat je de handvatten hebt om de goede voornemens dit keer écht de baas te zijn. “

Wat maakt Fit Fest uniek en bijzonder?
“Ik denk dat Fit Fest uniek is om meerdere redenen. Allereerst zijn wij het eerste en enige theater dat dit doet. We hebben het zelf bedacht en ontwikkeld, omdat we het belangrijk vinden dat wij ons als theater opnieuw blijven uitvinden en ons op verschillende maatschappelijke vlakken inzetten voor Den Bosch. Vitaliteit is er dus één van. Bovendien rekken we hiermee het begrip theater flink op. Daarnaast -en bovenal – is Fit Fest uniek omdat het een podium biedt aan een ander soort lokaal talent dan wat we normaal ontvangen op de bühne, namelijk talent op het gebied van mind en body. Het aanstekelijke enthousiasme en de enorme kennis van alle lokale ondernemers die zich hebben verbonden aan Fit Fest zorgt dat het een festival van hoog niveau wordt. Allen werken met een enorme passie en drive om onze bezoekers fitter en met een flinke dosis hervonden energie het nieuwe jaar te laten starten. Daarnaast willen we met Fit Fest echt iets teweegbrengen bij de bezoekers en in de stad op het gebied van vitaliteit. Daarom is Fit Fest ook het startpunt van de Fit Fest Challenge, gekoppeld aan de gratis app We Fitter. Alle bezoekers worden door middel van de Fit Fest Challenge gestimuleerd om ook na Fit Fest en zelfs na januari door te gaan met het volbrengen van de goede voornemens.”

Wat kunnen bezoekers verwachten?

“Ditmaal geen chique theateroutfit, maar comfortabele sportkleding. Want tijdens Fit Fest gaan we aanpakken en daarvoor heb je gemakkelijke kleding nodig. Op zaterdag gaan we aan de slag met ons lichaam. Dus verwacht allerlei soorten work outs: van bootcampen met Fajah Lourens en klassiek ballet tot Kickboksen en Pilates. Daarnaast gaan we ook dieper in op de inhoud, bijvoorbeeld over sportvoeding, efficiënt sporten en een lezing van De Poepdokter. Zondag staat meer in het teken van bezinning. Met workshops, clinics en coachingsessies zoals yogaconcerten, Tai Chi, een gelukscollege, lezingen over motivatie en wilskracht, maar komt ook mentale fitness aan bod. Beide dagen kunnen bezoekers op allerlei manieren hun gezondheid laten checken, onder meer in de Healthbox van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. En heb je zin om even te chillen, lekker gezond te eten of een beetje te snuffelen op de Health & Body markt? Dat kan beide dagen. Natuurlijk in festivalsfeer. Fit Fest in een notendop: veel en kwalitatief goede work outs, sessies en lezingen voor iedereen die lekker met zichzelf aan de slag wil en bovenal zin heeft in een gezellig weekend.”

Greep uit het programma Bekijk de volledige timetable hier.

Killer Body
Work-Out door Fajah Lourens
Fajah Lourens is een boegbeeld wat betreft ‘’een killerbody’’. Haar liefde voor fitness en gezond eten heeft zij over weten te dragen op menig persoon. In januari 2017 stond zij met haar ‘Killerbody’ boeken op nr. 1 en 2 van de bestsellerlijst. Tijdens Fit Fest geeft zij jou de kans om deel te nemen aan haar Killer Body Work-Out!

fotografie: Joris Jan Bos

Scapino Ballet Rotterdam
Een unieke work-out versie van klassiek ballet gegeven door docente Mariëlla de Jong van Scapino Ballet Rotterdam. Door de ballettechniek te beoefenen, werk je aan souplesse, lenigheid en spierkracht. Én je traint spieren die je in het dagelijks leven niet gebruikt. Zo werk je tevens aan een juiste lichaamshouding.

 

Poepdokter
Wist je dat je meer bacteriën in je lichaam hebt dan eigen cellen? En dat je darmflora een enorme invloed heeft op je weerstand, je energieniveau, je huid en zelfs je gewicht? De Poepdokter, ook wel bekend als De Groene Vrouw, komt je alles vertellen over jouw darmbewoners met veel humor en praktische tips!

 

Pilates
Volgens Ernie Prevoo is Pilates: de meest sophisticated training voor lichaam en geest. Als gecertificeerde Master in Classical Pilates komt zij een geweldige clinic Pilates geven tijdens Fit Fest!

 

 

Masterclass Geluk
Op een grappige wijze verrijkt worden met een totaaloverzicht van de huidige wetenschappelijke kennis uit de geluksindustrie? En dat alles door een wel heel speciale secret guest? Dat kan op Fit Fest tijdens de Masterclass Geluk.

 

 

 

Yogaconcert
Live muziek en Easy Yoga komen samen in één ruimte tijdens de yogaconcerten. Onder leiding van Mark van de Leur ervaar je de enorme positieve effecten van een Yoga Concert, zowel fysiek als mentaal!

 

 

 

Aniek Jonckers: “Verzorg je lichaam goed, dat betaalt zich altijd terug”

Als iemand weet hoe het is om het roer om te gooien en je eigen gezondheid nu eens écht serieus te nemen, is het Aniek Jonckers wel. Ze is de oprichtster van Puur Power; een leefstijlprogramma waarbij deelnemers op een leuke en effectieve manier aan de slag gaan met hun gezondheid. Een programma dat wél vol te houden is.

Hoe is Puur Power ontstaan?
“Ik ben zelf 9 jaar lang chronisch ziek geweest. Een extreem hoge bloeddruk en ik was te zwaar. Ook raakte ik in een burn out en zat fysiek en mentaal totaal in de kreukels. Toen ik besloot mijn leefstijl aan te pakken en goed voor mezelf te gaan zorgen, had ik binnen twee weken meer energie. Dat bleek de basis van geluk. Ook fysieke klachten verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik had niet kunnen dromen dat het effect zo groot zou zijn. Mensen in m’n omgeving zagen dat mijn methode me zichtbaar goed deed en waren geïnteresseerd in hoe ik dat allemaal deed. Dat bleek niet in een uurtje uit te leggen. Zo is mijn programma ontstaan.”

Wat wil je met Puur Power bereiken?
“Mijn doel is om veel vrouwen te inspireren en in beweging zetten. Ik weet zeker dat 90 procent van hen beter voor zichzelf wil zorgen. Ik laat met deze methode zien: kijk, het kan wel. Als je iets heel eenvoudig en leuks kan ontdekken, dan lukt het wel. Dát is Puur Power. De drukste vrouwen zeggen zelfs dat het lukt. Verzorg je lichaam goed, dat betaalt zich altijd terug.”

Met welke missie sta je op Fit Fest?
“Ik wil bezoekers inspireren en dan met name hun intrinsieke motivatie vergroten. Fit Fest is de uitgelezen kans om hiermee kennis te maken. Als er al een drempel was om te gaan beginnen met een bewuste leefstijl, is deze op Fit Fest volledig verdwenen. Het Puur Power college ‘Een gezonde leefstijl, the easy way’ op zaterdag staat in het teken van het thema van de dag: Body. We gaan dan aan de slag met van die handigheidjes. Die met een kleine inspanning een groot resultaat bereiken. Gewoon leuk, fijn en makkelijk. Bovendien geeft het ook weer motivatie om zelf aan de slag te gaan.
Zondag staat in het teken van Mind. Ik ga dan met de lezing ‘Goede voornemens de baas’ veel dieper in op de dingen die jou nou steeds saboteren; hoe het vervolgens misgaat en je je goede voornemens dus niet volhoudt. Wat maak jij jezelf wijs? Hoe ontstaat dat en hoe ga je dat voorkomen? Ik ga ook allerlei tips delen om er zelf mee aan de slag te gaan. Dat zorgt voor een lifestyle en niet een tijdelijke jojo. Het zijn wetenschappelijk onderbouwde tips en adviezen. En dat met een hoge fun factor, want het moet tenslotte ook leuk blijven!” Aniek is zowel zaterdag 5 januari als zondag 6 januari aanwezig op Fit Fest met twee inspirerende workshops, geschikt voor vrouwen én mannen.

Locatie: Theater aan de Parade
Datum: za 5 & zo 6 januari 2019
Tickets: dagticket: €35,- weekendticket €60,-
bestellen via theateraandeparade.nl of aan de kassa

 

0 Reacties uitgeschakeld voor Fit Fest is dé kickstart van 2019 3502 17 december, 2018 Hotspots, Interviews, Nieuws december 17, 2018

Facebook Comments

Digitaal bladeren