Kerststal in de Sint-Jan in teken van naastenliefde
Auteur:

Kerststal in de Sint-Jan in teken van naastenliefde

De kerststal van de Sint- Jan is geopend t/m zondag 3 februari 2019. Het thema van dit jaar Naastenliefde is op bijzondere wijze in de kerststalroute uitgewerkt.

fotografie: Olaf Smit

Het eerste tafereel van de route betreft een jonge vrouw die geknield en vol verwondering voor zich uitkijkt. Ze kan bijna niet bevatten wat haar overkomt: de engel die in haar kamer staat vertelt haar dat zij de moeder zal worden van de Verlosser van de Wereld.

Aan het einde van de kerststal komt de bezoeker uit in een oosters dorp waar, in een eenvoudige stal, Maria en Jozef zich liefdevol ontfermen over Jezus, de Zoon van God. In dit oosterse dorp kunnen kinderkoortjes op een klein podium, dat uitzicht biedt op de stal, een kerstlied ten gehore brengen. En iedereen hoopt dat er veel mooie en vooral ook Nederlandse kerstliedjes zullen klinken.

Tussen begin en eind van de kerst­stalroute maak je deel uit van diverse taferelen van naastenliefde: hongerigen die worden gevoed en dorstigen die te drinken krijgen, een oude man die wordt geholpen door een kind en iemand – is het echt Sint-Maarten? – die zijn mantel deelt met een halfnaakte man.

Openingstijden
• Zondag na de vieringen: 13.30 uur tot 16.30 uur
• Maandag t/m zaterdag: 10.30 tot 16.30 uur
• Vrijdag 14 en maandag 17 december is de kerststal gesloten
• Kerstavond 24 december: na de vieringen van 17.30 uur en 21.00 uur nog een half uur geopend
• 1e Kerstdag 25 december: open om 13.30 uur (na de viering van 11.45 uur)
• 2e Kerstdag 26 december: open om 12.30 uur (na de viering van 11.00 uur)

0 Reacties uitgeschakeld voor Kerststal in de Sint-Jan in teken van naastenliefde 1166 17 december, 2018 Nieuws december 17, 2018

Facebook Comments

Digitaal bladeren