Carnaval dè is hil èrrug
Auteur:

Carnaval dè is hil èrrug

Carnaval, dè is hil èrrug. De kleinkeinder zongen het al.
‘s Morgens al aan een brandewijn met suiker, of zo’n koud glas bier. Langs de kant naar de optocht kijken en niks kunnen zien door “Dieje grote mens veur oe”. Overgehaald worden om nog ff door te gaan tot twee uur ‘s nachts terwijl je al om 11 over 11 begonnen bent. Stapvoets je door de Uilenburg wurmen want god wat is het weer druk. Westerlingen in bananenpakken. Pijn in je rug en voeten van het staan. “Carnaval doet gewoon pijn” is één van onze tegeltjes van De Tegeltjeswijsheren. Misschien wel de spreuk die het meest waar is.

Maar! Even zijn we geen schoolmeester, directeur, heftrukchaufeur, makelaar ;-), secretaresse. Even zijn we allemaal gelijk. Even mogen we gewoon zomaar met iedereen aankletsen. De Brexit is ver weg, zoals ook je hypotheeklast, schoonfamilie, collega’s (en soms ook je partner 😉 ). je maatkostuum, bedrijfspas, mailbox, schoolcijfers of targets zijn nu even niet belangrijk.

In deze drie (voor sommige zeven) dagen zie je je vrienden weer even terug, die naar de Randstad verkast zijn, maar dit toch echt niet willen missen. De vaste clubjes, acts en kroegen zorgen er weer voor dat je weer helemaal trots bent op ons Oeteldonk. Natuurlijk aangevuld met alle creativiteit van dit jaar. Wat het is toch geweldig dat zoveel mensen ieder jaar weer iets verzinnen om dat eerste contact met die wildvreemde te kunnen leggen om tot een maf gesprek te komen.

Carnaval, dè is hil èrrug. Inderdaad. Heerlijk toch dat we die ongemakken, in die drie dagen, als het allerergste op de hele wereld kunnen zien.

Eric Tiebosch

1 Reacties uitgeschakeld voor Carnaval dè is hil èrrug 975 24 februari, 2019 Column februari 24, 2019

Facebook Comments

Digitaal bladeren