Ontdek Bossche iconen als de Mariënburg en hofjes en steegjes
Auteur:

Ontdek Bossche iconen als de Mariënburg en hofjes en steegjes

Nu de kou uit de lucht is, kunt u met onze gidsen op pad om echte Bossche iconen te ontdekken. Zij kennen de stad op hun duimpje en voeren u langs onbekende hofjes en pleintjes en door fraaie steegjes. Of bezoek het voormalige klooster Mariënburg, nu de gerenommeerde universiteit JADS.

De Mariënburg heeft sinds het vertrek van de laatste zusters een complete metamorfose ondergaan en is met behoud van historische details teruggebracht in zijn oorspronkelijke staat. Als Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch mogen wij hier af en toe rondleidingen geven. U bezoekt onder meer de kapel waar nu bijvoorbeeld congressen worden gehouden. En wat te denken van het prachtige atrium, de met een glazen dak overspannen binnenplaats die nu een ontmoetingsruimte is. U komt op de zolder waar vroeger de chambrettes van de zusters waren, maar waar nu studenten en docenten zich verdiepen in digitale data. Op  13 en 27 maart en op vrijdag 1 en 15 maart staan onze gidsen voor u klaar om 10.00 of 11.00 uur. Deze rondleiding duurt 1,5 uur en er zijn een flink aantal trappen te beklimmen.

En wie een frisse neus wil halen, kan met onze gidsen op pad door onbekend ’s-Hertogenbosch. Zo laat de stegenwandeling een ander deel van de stad zien, het gebied rondom het Vughtereinde en de Vughterbrug. Halverwege de wandeling maakt u een warme tussenstop. Alleen nog te boeken op zondag 17 maart, 13.00 uur.  De Hofjes- en Pleintjeswandeling biedt een fraai inkijkje op een ander deel van de stad, namelijk de buurt rondom de Hinthamerdriehoek. In café Herman in de geheel opgeknapte Watertoren staat de koffie klaar. Ga mee op  31 maart, 13.00 uur.

Kaartverkoop: via de balies van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch:
Balie Parade 12, open di t/m zat van 10 tot 17 uur, zon van 12 tot 15 uur
Balie Sint-Janssingel 25, open di t/m zat van 11 tot 15 uur, zon van 12 tot 15 uur.
of bel: 0900 2020 178 (90 cent per gesprek)
of kijk op: www.DagjeDenBosch.com

0 Reacties uitgeschakeld voor Ontdek Bossche iconen als de Mariënburg en hofjes en steegjes 818 28 februari, 2019 Hotspots februari 28, 2019

Facebook Comments

Digitaal bladeren