Uit eten met blind date à la First Dates
Auteur:

Uit eten met blind date à la First Dates

Bossche primeur bij Seasons
Cees van Beurden en Daniëlle Taverne uit Vught zijn ondernemers en horecadieren pur sang. Hard werken, doorgaan ook al zit het tegen, altijd bezig met hoe het nog beter of anders kan. Vorig jaar november openden ze hun restaurant Seasons in de Orthenstraat. En nu gaan ze een even ludiek als bijzonder evenement organiseren dat singles als muziek in de oren zal klinken: First Dates By Seasons. Vanaf komende week gaat Seasons voor die singles op de maandag en woensdag First Dates-avonden organiseren. Dit betekent kortgezegd dat je bij Seasons uit gaat eten met een blind date. Je hoeft je alleen maar aan te melden, een redelijk beknopte vragenlijst in te vullen en die terug te sturen. Zodra er een match is, ontvang je bericht en wordt er een datum geprikt.

tekst: Jacky Goossens | fotografie: Olaf Smit

Met ‘First Dates By Seasons’ spelen Cees (50) en Daniëlle (52) in op een steeds groter wordende behoefte van singles om ‘live’ in plaats van ‘online’ te daten. Inspiratiebron is het populaire tv-programma First Dates dat in 2018 van september tot en met half december dagelijks werd uitgezonden op NPO3. Onlangs is, eveneens op NPO 3, de variant ‘First Dates Hotel’ van start gegaan. Voor wie het programma niet kent: de formule is even simpel als geniaal. Twee mensen worden aan elkaar gekoppeld, ontmoeten elkaar in een restaurant, drinken een drankje aan de bar, gaan met elkaar eten, betalen de rekening en besluiten daarna of ze nog een keer willen afspreken. En dit alles in de veilige en gezellige omgeving van een restaurant waar de gasten, lekker eten en een fijne sfeer centraal staan.

Voor jong en oud
Seasons gaat de formule van het tv-programma vrijwel een-op-een overnemen. Met dit verschil dat er geen camera’s staan en dat het niet wordt uitgezonden op televisie. Cees: “Het zit als volgt in elkaar. Een matchingteam achter de schermen regelt de hele voorbereiding. Dat wil zeggen: de aanmeldingen en inschrijvingen, het matchen, het plannen en het contact met de kandidaten. Voor de duidelijkheid: hier zijn geen inschrijvingskosten aan verbonden! Het persoonlijke contact vinden we belangrijk. We willen namelijk zeker weten dat mensen het serieus menen. Iedereen kan en mag zich aanmelden, jong, oud, hetero, homo, transgender, maakt niet uit.”

‘Iedereen kan en mag zich aanmelden, jong, oud,
hetero, homo, transgender, maakt niet uit’

Iemand kan anders of leuker zijn dan je dacht
Het is best een spannende aangelegenheid, daten met een onbekende. Daar zijn Cees en Daniëlle zich zeer van bewust. Bij Seasons is alles erop gericht om het voor mensen zo relaxt en comfortabel mogelijk te maken. Cees: “We doen er alles aan om onze gasten op hun gemak te stellen en zullen bij de First Dates wellicht wat meer alert zijn of het aan de tafeltjes allemaal goed verloopt. Zoals altijd worden ook de First Dates gasten bij binnenkomst opgevangen. Aan de bar kunnen ze kennismaken met elkaar. Achter de bar staat onze collega Nik Smetsers, onze eigen Victor Abeln, haha (de leuke barman uit het tv-programma First Dates, red.). Vervolgens gaan de koppels aan tafel voor een driegangendiner. Ze hebben dus ruim de tijd om elkaar wat beter te leren kennen. De ervaring heeft namelijk geleerd dat dat belangrijk is: de tijd nemen. Daardoor kom je er misschien achter dat iemand anders of leuker blijkt te zijn dan je in eerste instantie dacht. We hebben een speciaal First Dates By Seasons driegangenmenu samengesteld van € 37,50. Dit is exclusief de drankjes die tijdens het eten worden gedronken. Daarna kunnen de koppels, als ze dat willen, nog napraten met iemand van ons matchingteam.”

En toen sprong de vonk over
Nu we het toch over de liefde hebben: hoe hebben Cees en Daniëlle elkaar eigenlijk ontmoet? “Haha, dat is een goede vraag gezien het thema”, lacht Daniëlle. “Niet via een blind date in ieder geval! Cees en ik kennen elkaar al heel erg lang. We werken alle twee ook al heel erg lang in de horeca. Cees heeft 17 jaar ‘Ons Kabinet’ in Vught gehad en was in 2009 met de sharedining formule ‘Kabinext’ eigenlijk zijn tijd vooruit. Ik heb in Den Haag bij ‘Le Gentilhomme’ en ‘Didong’ gewerkt, beiden een begrip in Den Haag. Zo’n 7 jaar geleden is de vonk overgesprongen. Tijdens een wijnreis naar Zuid-Afrika. Eenmaal terug in Nederland hebben we contact gezocht met elkaar. Nou ja, ik met Cees om precies te zijn, door hem een whatsappje te sturen. Hij woonde in Den Bosch en ik in Den Haag, dus we hebben toen ergens halverwege afgesproken. Later hoorde ik dat hij heel hard ‘Yes!’ riep toen hij mijn berichtje las, haha.”

‘Tip voor een date? wees jezelf’

Nog nooit ruzie gehad
Cees en Daniëlle zitten 24/7 op elkaars lip. Ze wonen samen, werken samen… Dit is niet voor iedereen weggelegd, veel mensen zouden er horendol van worden. “We hebben nog nooit ruzie gehad. Nog nooit! Vraag me niet hoe het kan, het is gewoon zo. Misschien komt het omdat we over veel dingen hetzelfde denken. En we dringen onze meningen niet aan elkaar op. Het komt echt wel voor dat we het ergens niet over eens zijn, maar dat nemen we voor wat het is. We gaan daar geen discussie over voeren of ruzie over maken. Volgens mij is het heel belangrijk dat je elkaar de ruimte geeft, zeker als er kinderen in het spel zijn. Opvoeden doet iedereen nu eenmaal op zijn eigen manier. En je moet elkaar kunnen vertrouwen. Zonder vertrouwen ben je nergens. Mijn ervaring is dat als de alarmbellen gaan rinkelen, ze blijven afgaan. Je kunt wel hopen dat ze vanzelf stoppen, maar dat is een illusie”, vertelt Daniëlle.

Gezellige avond met misschien wel een ‘klik’
Ze verheugen zich enorm op de avonden en hopen dat het een succes wordt. Cees: “Om te testen of we het op de goede manier hebben aangepakt, is er afgelopen maandag een ‘proefavond’ geweest. We wilden testen of het menu de goede prijs-kwaliteit verhouding heeft en of we de avond goed hebben ingericht. Daar hebben de deelnemers aan de proefavond ons feedback op gegeven en dat was heel waardevol.” Daniëlle vult aan: “We vinden het gewoon ontzettend leuk om te doen. En natuurlijk willen we met dit initiatief ook Seasons op een positieve manier op de kaart zetten. Zie het maar als een win-win situatie. We gaan de First Dates met ons hele team in de watten leggen. We hopen vooral dat mensen een gezellige avond hebben. En wie weet levert het ook echt liefdeskoppels op. Dat zou helemaal mooi zijn, stelletjes die later tegen hun kinderen kunnen zeggen: we hebben elkaar voor het eerst bij Seasons in Den Bosch ontmoet!”
En hebben ze tot slot nog tips voor de mensen die zich gaan aanmelden? “Jazeker: wees jezelf!”

Meer info en aanmelden:
M firstdatesbyseasons@gmail.com
T 06 – 107 14 636 / 06-18 29 50 42
W www.seasons-denbosch.nl
Prijs First Dates By Seasons drie gangenmenu
(per persoon, exclusief drankjes): € 37,50
Adres Seasons Orthenstraat 55, 5211 SV ’s-Hertogenbosch,
telefoon 073 – 78 55 045

4 Reacties uitgeschakeld voor Uit eten met blind date à la First Dates 4972 26 maart, 2019 073 Culinair, Hotspots, Interviews, Nieuws maart 26, 2019

Facebook Comments

Digitaal bladeren