‘We zijn een echte waterstad’
Auteur:

‘We zijn een echte waterstad’

Peter van Oorschot van Sloep Varen Den Bosch:

Voor Peter van Oorschot van Sloep Varen Den Bosch is het seizoen dit jaar al vroeg begonnen. ‘Sinds eind maart hebben we al verschillende mooie dagen gehad om uit te varen. Ik ben blij dat het weer kan. Het is hartstikke leuk om te doen. Den Bosch is een echte waterstad. We varen over de Dieze, de Smalle Haven, de Brede Haven, de Aa, de Buitenhaven en de Stadsdommel. Alles lekker op het gemak zodat onze gasten kunnen genieten van het uitzicht vanaf het water. Voor veel mensen van buiten de stad maar ook voor Bosschenaren is zo’n vaartocht een bijzondere ervaring,’ aldus Peter die ook in Heusden actief is met Sloep Varen Heusden.

Tekst: Tjeu Lensen | foto: Protekst

Het zonnetje schijnt, maar het is nog fris wanneer we inschepen. De opstekende oostenwind wordt echter door de opvarenden voor lief genomen. We zitten lekker achterover in de comfortabele kussens met zicht op een met ijsblokken gevulde koeler met daarin een heerlijke fles bubbels die al kort na vertrek met een bescheiden plofje wordt geopend. Heerlijk… lekker een uurtje varen.

Vaartocht langs stadsmuren
Kapitein en eigenaar Peter van Oorschot staat aan het roer. Hij startte zo’n vijf jaar geleden met Sloep Varen Den Bosch. ‘Ik zag daar destijds genoeg mogelijkheden voor in Den Bosch. We hebben hier immers prachtig vaarwater dat voor het grootste deel langs de historische stadsmuren loopt. Dat maakt de tocht extra mooi.’

Genieten
Peters wieg stond in Oss maar hij kent Den Bosch naar eigen zeggen op zijn duimpje. ‘Wij gingen hier altijd uit. Het is een prachtige en gezellige stad die veel te bieden heeft en waaraan steeds meer mensen een bezoek brengen. Ik vaar veel mensen van buiten de stad maar ook veel Bossche families, vriendengroepen en bedrijven maken gebruik van onze boten. De mensen genieten van de rust op het water en van het bijzondere zicht op de stad.

Culinaire tocht
Peter maakt de meeste vaartochten in het weekend. Zijn vloot bestaat uit meerdere luxe sloepen. Daarmee kan hij ook met grotere groepen varen. Je kunt kiezen voor een vaarttocht waarbij je zelf een drankje en iets te knabbelen meeneemt. Maar het is ook mogelijk om culinair te genieten aan boord. In samenwerking met verschillende Bossche ondernemers worden de vaargasten desgewenst getrakteerd op heerlijke lekkernijen. Daarnaast zijn verschillende arrangementen mogelijk. Zoals een workshop Bossche bollen maken, of sloep varen en aansluitend genieten van een gezellige wijnproeverij of cocktailworkshop. ‘Daarmee sluiten we graag aan bij het Bourgondische karakter van de stad,’ zegt Peter met een glimlach.

Meer informatie over de mogelijkheden: www.sloepvarendenbosch.nl  en op de gelijknamige facebookpagina.

0 Reacties uitgeschakeld voor ‘We zijn een echte waterstad’ 1966 23 april, 2019 Hotspots, Interviews, Nieuws april 23, 2019

Facebook Comments

Digitaal bladeren