Bosch Parade is weer terug!
Auteur:

Bosch Parade is weer terug!

Op 21, 22 en 23 juni 2019 vaart de kunstenparade in het historische hart van ‘s-Hertogenbosch. De laatste editie was in 2016, het succesvolle Jheronimus Bosch jaar waar de hele stad het 500ste stervensjaar van de wereldberoemde kunstenaar vierde. In 2019 laat Bosch Parade zien dat ’s-Hertogenbosch ook de stad van de levende kunsten is.

Eén parade, drie uitvoeringen
Bosch Parade werkt aan één multidisciplinaire voorstelling in de vorm van een drijvende optocht die drie keer over de Dommel vaart. Op vrijdag- en zaterdagavond 21 en 22 juni start Bosch Parade om 20.00 uur bij het Willemsplein. Op zondagmiddag 23 juni vaart de optocht vanaf 15.00 uur over de rivier die stroomt langs de historische vestigingsmuren van ‘s-Hertogenbosch.

Doorgaande vernieuwing
Het water brandt en het vuur spat op het water…! De nieuwe editie van Bosch Parade wordt grandioos spectaculair en dwaas. In de basis blijft de Bosch Parade hetzelfde, een unieke kunstmanifestatie te water met Jheronimus Bosch (1450-1516) als inspiratiebron. Dit keer eert Bosch Parade haar inspirator Jheronimus Bosch als (beeld)verteller. Editie 2019 wordt een vertelling van een beeldend verhaal in een aantal hoofdstukken, een universele fabel die gaat over altijd doorgaande vernieuwing. Voorheen was Bosch Parade een compilatie van losse varende kunstwerken. Sinds dit jaar is de opzet en organisatie van het evenement anders. Er wordt vanuit één concept gewerkt en gecreëerd. Achter de schermen is het gezelschap van regisseurs, social artists, ontwerpers, theatermakers, componisten en tekstschrijvers druk bezig met realisatie van de creatieve plannen.

Gratis toegang
De toegang tot Bosch Parade is gratis. Vanaf het Willemsplein tot aan de Citadel drijft de wonderlijke armada van vaartuigen en objecten over de Dommel. Meestal nemen bezoekers een eigen stoel of (picknick)kleed mee. Omdat de toeloop naar Bosch Parade naar verwachting erg groot is, worden er tribunes op de oevers van de Dommel geplaatst. Voor mensen in een rolstoel zijn er een aantal plaatsen langs de route voorbehouden. Via boschparade.nl is een gratis rolstoelplek te reserveren.

Nieuw: reserveren van zitplaatsen
Dit jaar wordt de beleving voor het publiek ook vergroot door zitplaatsen aan het water aan te bieden. Tribunes worden op de oevers geplaatst waarmee er extra zitplaatsen worden gecreëerd. Bezoekers die kiezen voor gemak en comfort zijn voor maar € 9,50 verzekerd van een zitplaats met prachtig zicht op Bosch Parade.

Verbinding met de stad en haar bezoekers
Bosch Parade zet professionele kunst in om mensen te verbinden, inspireren én ze te verrassen zoals Jheronimus Bosch dat 500 jaar geleden deed en nog steeds doet in zijn wereldberoemde kunstwerken. Bosch Parade wil de bezoekers als ‘hedendaagse Jheronimussen’ naar de wereld laten kijken.
Ook met de Bosch Parade Tour nodigen we uit om naar de wereld van Jheronimus Bosch te kijken. Om het heden en verleden met elkaar te verbinden biedt Bosch Parade samen met Kring Vrienden deze speciale tour aan.

Vrijwilligers gezocht
Bosch Parade zoekt nog enthousiaste vrijwilligers die willen ondersteunen in het voortraject en de uitvoering. Zoals figuranten en sportieve zwemmers, maar ook handige Harry’s en Henrietta’s die wel raad weten met hamer, beitel of naaimachine. Ben jij of ken jij iemand die dit leuk vindt om te doen? Laat het weten via vrijwilligers@boschparade.nl

1 Reacties uitgeschakeld voor Bosch Parade is weer terug! 1024 29 april, 2019 Hotspots, Nieuws april 29, 2019

Facebook Comments

Digitaal bladeren