Applaus?!
Auteur:

Applaus?!

Al bijna drie jaar probeer ik positieve, creatieve en innovatieve stukjes te schrijven die tot denken zetten (en zeker niet om te pretenderen dat ik nou zou weten hoe het zit:-). Ook bij dit onderwerp zoek ik naar innovatie en een creatieve effectieve oplossing.
De binnenstad wordt intensief gebruikt. Dat is meestal leuk, boeit (want mensen boeien), en is dynamisch. Hier kies je als het goed is voor als je in de stad gaat wonen. Althans, dat hebben Belinda, al jaren mijn collega en alleskunner, en ik zelf wél gedaan. Ik schreef al eens: Als je de St. Jan wilt zien vanuit je huis moet je ook accepteren dat je de klokkentoren hoort. Dit gaat dus ook op voor festivals, parkeerdruk, winkelend publiek, draaiorgels, uitgaanspubliek, terrasjes, glasbakken ‘s nachts, marktkramen opbouwen ‘s morgens, veegwagens, bevoorrading horeca ‘s ochtends, toeristen met rolkoffers en ja, Huub van Mackelenbergh, ook Instagramtoeristen. Maar al deze zaken hebben nog wel één ding gemeen. Ze hebben nut. OK die instagramtoeristen wat minder dan.
Maar tussen al deze functies en belangetjes door wurmt zich in toenemende mate een irriterende andere gebruiker. Een gebruiker die de belangrijkste bindende factor, het nut, volledig mist. Niet alleen daarom past hij, en heel soms zij, er niet bij. Het komt vooral ook omdat dat gebrek aan nut welhaast gecompenseerd lijkt te moeten worden door een enorm gebrul en roekeloos en asociaal rijgedrag. En dat liefst bij herhaling door de zelfde lus te blijven rijden.
Het goede nieuws is dat de piramide in de Postelstraat de Uilenburg wat veiliger en rustiger gaat maken. Het slechte nieuws is dat ze dan onder andere de lus Parade, Lange Putstraat, Verwersstraat, Oude Dieze of de lus St. Josephstraat, Zuid Willemsvaart, Hinthamerstraat gaan doen.
Bij de inrichting van de openbare ruimte adviseert de politie inmiddels zo dat handhaving beperkt kan blijven. Begrijpelijk omdat ze de bemanning missen hiervoor. Vandaar dat we als bewoners (BlB), Ondernemers (Hartje ‘s-Hertogenbosch), Horeca en zeker ook de gemeente en politie misschien maar eens moeten nadenken over hoe we bij kunnen dragen om ook op dit punt de binnenstad prettiger te kunnen maken. Bijvoorbeeld; Mag/kun je anoniem filmpjes/foto’s sturen naar een afgeschermde pagina van de politie? Kan de politie werken met een gele/rode kaartensysteem bij asociaal weggedrag en kan er nu eindelijk ook eens op decibellen gecontroleerd worden? Heimelijk is het mooiste natuurlijk een fuik van de politie plaatsen dicht bij een terras en dan op een groot bord kenbaar maken hoe hoog de boete is. Hebben ze eindelijk de aandacht die ze zochten, met applaus denk ik zelfs. Of draaf ik nu door?

En de politiek dan? Jep, de politieke partij of burgervader die dit probleem nu eens echt oplost, die wordt pas echt populair.

Eric Tiebosch, binnenstadsmakelaar de Huyzerij

0 Reacties uitgeschakeld voor Applaus?! 3261 04 juli, 2019 Column juli 4, 2019

Facebook Comments

Digitaal bladeren