Oeteldonk blijft 5 dagen
Auteur:

Oeteldonk blijft 5 dagen

Donderdag wordt geen officiële carnavalsdag. Bierluiken, open deuren en buitenmuziek wordt niet meer toegestaan. Roet Korte Put en Worstebôôdwee mogen blijven. Wel worden voorwaarden gesteld aan bezoekersaantallen en tijdsduur.  Burgemeester Mikkers: “Oeteldonk is bij ons een groot goed. En met recht, want het is een prachtig en typisch Bosch feest. We willen ook graag dat de carnaval voor iedereen leuk en veilig blijft. Dat doen we met dit besluit. Op deze manier blijven de dagen voor alle partijen goed te doen, geeft het duidelijkheid en hebben we mooie feestdagen met elkaar”.

Meer toegestaan met carnaval
Volgens burgemeester Mikkers vraagt carnaval een flinke inzet van politie en gemeente. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook in de organisatie vooraf. De gemeente regelt allerlei voorzieningen. Zoals extra toiletvoorzieningen, afvalbakken, EHBO-punten en een zorgkeet voor jongeren. Met carnaval wordt net wat meer toe dan op andere dagen van het jaar. Gewezen wordt op staand buiten drinken, het uitbreiden van horeca terwijl dat niet mag volgens het bestemmingsplan en meer geluid in de openbare ruimte.

Afwegingen besluit
Volgens burgemeester Mikkers levert een uitbreiding van carnaval met de donderdag problemen op met de inzet van politie en Stadstoezicht. Hij stelt dat niet iedereen fan van de carnaval; het geeft namelijk ook overlast voor inwoners en winkeliers. Daarwil de gemeente ook rekening mee te houden. Én het past niet in de traditie van het Oeteldonkse carnaval. En juist die unieke kwaliteit die het Oeteldonkse carnaval heeft, moet volgens Mikkers behouden blijven.

0 Reacties uitgeschakeld voor Oeteldonk blijft 5 dagen 1228 04 juli, 2019 Nieuws juli 4, 2019

Facebook Comments

Digitaal bladeren