Ontdek Stadhuis en Zwanenbroedershuis
Auteur:

Ontdek Stadhuis en Zwanenbroedershuis

Ontdek deze zomer eens twee prachtige parels in onze binnenstad, het Stadhuis en het Zwanenbroedershuis. Twee panden waar je vaak voorbijkomt, maar wellicht nog nooit achter de gevel hebt gekeken.

Het eeuwenoude Stadhuis van ’s-Hertogenbosch zit aan de Markt en de gidsen van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch mogen er rondleidingen geven. Zij kennen het imposante pand als geen ander. Dwaal door de vele gangen en zalen waar onze gids op prachtige details wijst. Zoals in the Welsh Room waar in de ramen de namen gegraveerd staan van de Welshmen die de stad in oktober 1944 bevrijdden, bijna 75 jaar geleden.
Verwonder je in de oude raadzaal met unieke wandtapijten. Vergeet vooral niet omhoog te kijken naar het uurwerk aan het plafond. En als je eenmaal de trouwzaal met heus goudleerbehang hebt gezien, vergeet je deze nooit weer. De rondleidingen zijn in juli en augustus elke dinsdag, woensdag en donderdag om 14.30 uur.

Het Zwanenbroedershuis

Het Zwanenbroedershuis aan de Hinthamerstraat is het onderkomen van een van de oudste genootschappen ter wereld, de Illustere Lieve Vrouwe Broederschap. Deze bestond vorig jaar zeven eeuwen. Ook hier geven onze gidsen speciale rondleidingen. Je waant je achter de gevel eeuwen terug, in de tijd dat de leden van het genootschap onder wie koningen en koninginnen als Willem van Oranje maar ook de schilder Jeroen Bosch, nog zwanen aten tijdens hun broederlijke maatlijden in de grote zaal. Natuurlijk betreed je deze zaal tijdens de rondleiding, evenals de schitterend gerestaureerde proostenkamer.
Er zijn in juli en augustus vier rondleidingen per week, op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag om 14.00 uur.

Alle informatie en kaartverkoop op: www.DagjeDenBosch.com
Ook kaartverkoop: via de balies van de Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch, Parade 12 en Sint-Janssingel 25 of telefonisch: 0900 2020 178 (90 cent per gesprek)

0 Reacties uitgeschakeld voor Ontdek Stadhuis en Zwanenbroedershuis 1496 04 juli, 2019 Hotspots, Nieuws juli 4, 2019

Facebook Comments

Digitaal bladeren