Podium Azijnfabriek verhuist!
Auteur:

Podium Azijnfabriek verhuist!

Verhuizing naar Triniteitstraat geeft dubbel gevoel

‘Partir c’est mourir un peu’. Dat aloude gezegde is zeker van toepassing op de gevoelens van Sophie van Oirschot-Rijnaarts en haar vader Jan Rijnaarts, de creatieve en zakelijke tandem van Podium Azijnfabriek, nu nog gevestigd aan de achterzijde van het Goot Tuighuis aan de Bethaniestraat. ‘Natuurlijk zijn we blij dat we ons nu op onze nieuwe stek aan de Triniteitstraat 19 op de toekomst kunnen richten en er daarmee een einde komt aan de lange periode van onzekerheid. Maar er is ook een gevoel van weemoed. Want dit is een prachtige en karaktervolle plek waar mijn vader en ik echt aan verknocht zijn. Maar onze gasten kunnen gerust zijn: de ziel van en de herinneringen aan de Azijnfabriek verhuizen mee!’

Als alles volgens plan verloopt, opent Podium Azijnfabriek in november volgend jaar haar deuren van het nieuwe onderkomen aan de Triniteitstraat. Voor die tijd moeten de handen nog wel even uit de mouwen. Er zal een flinke renovatie van het pand plaatsvinden. Daar heeft de gemeente ‘s-Hertogenbosch 1 miljoen euro voor uitgetrokken. Sophie: ‘Er is behoorlijk wat achterstallig onderhoud. Verder worden er aanpassingen gedaan om geluidsoverlast te voorkomen. De tribune wordt weggehaald, het podium komt op een andere plek en er komt een bar in de zaal. Ook zullen er energiebesparende aanpassingen worden gedaan. Al met al een flinke klus dus! ‘

Sophie: ‘Hoewel we blij zijn dat we eindelijk duidelijkheid hebben wat de toekomst betreft, zullen we met weemoed afscheid nemen van onze huidige plek. En niet alleen wij. De Bethaniestraat is nou eenmaal een unieke locatie met warmte en intimiteit. Maar toen we te horen kregen dat we aan de Triniteitstraat een herstart konden maken, waren we dolgelukkig!’

Slapeloze nachten
Voordat het zover was, hebben Sophie en Jan volgens eigen zeggen behoorlijk wat slapeloze nachten gehad. Na de opzegging van de huur in maart 2015 begon een periode van onrust en onzekerheid. Een rechtszaak die werd stopgezet nadat bleek dat de gemeente juridisch gezien een steekje had laten vallen. ‘Dat deed er niets aan af dat we hier op termijn weg moesten. Vanaf die tijd hebben we samen met de gemeente in goed overleg naar een passende accommodatie gezocht. Dat is dus het pand aan de Triniteitstraat geworden waar we hartstikke blij mee zijn.’

Plannen maken
Het pand aan de Triniteitstraat geeft veel meer ruimte en dus mogelijkheden voor de programmering en andere activiteiten. ‘We krijgen daar maar liefst 120 meer zitplaatsen. We zijn al begonnen met allerlei plannen te maken. Met de grotere accomodatie kunnen we ook een leuk podium vormen voor bijvoorbeeeld Jazz in Duketown en November Music. Kortom we hebben alle vertrouwen in de toekomst”, zegt Sophie met een brede glimlach op haar gezicht!

0 Reacties uitgeschakeld voor Podium Azijnfabriek verhuist! 1989 02 oktober, 2019 Hotspots, Interviews, Nieuws oktober 2, 2019

Facebook Comments

Digitaal bladeren