‘Restobar Nippen ook voor gezellige borrelplank en mooi glas wijn’
Auteur:

‘Restobar Nippen ook voor gezellige borrelplank en mooi glas wijn’

Horecaman Bram van der Pas was toe aan nieuwe uitdaging

Bram van der Pas (37) is wat je noemt een horecaman in hart en nieren. Hij heeft het ondernemerschap met de paplepel ingegoten gekregen, allebei zijn ouders waren ondernemers in de binnenstad. Zijn bourgondische levensstijl heeft er voor gezorgd dat hij al vanaf zijn tienerjaren in de Bossche horeca te vinden is. Ooit begonnen als afwashulp heeft hij inmiddels een mooie carrière gemaakt. Bram is namelijk al zo’n twaalf jaar eigenaar van Bitterzoet aan het Fonteinpleintje en zag oktober vorig jaar met het vergaren van Restobar Nippen aan de Kruisstraat een langgekoesterde wens in vervulling gaan. ‘Ik heb dit pand en natuurlijk ook de locatie altijd al geweldig gevonden. Toen duidelijk was dat Bobby Frederiks (voormalige eigenaar Beekveld red.) het wilde verkopen, heb ik niet lang getwijfeld. Ik zie Nippen als een geweldig leuke en nieuwe uitdaging.’

Met Restobar Nippen slaat Bram inderdaad een nieuwe weg in: ‘Bitterzoet is een dagzaak. Wij serveren daar een lekker ontbijtje en lunch Ook daar zitten we op een mooie locatie en ontvangen we veel vaste gasten.’ Niks te klagen dus zou je zeggen. Maar waarom nog een tweede zaak die zich dan ook nog richt op de avond?. Dat houdt in dat er nog harder moet worden gewerkt en de werkdag nog langer duurt. ‘Dat is nu zeker zo. In de afgelopen tijd heb ik hier heel wat uurtjes doorgebracht om alles goed op de rit te krijgen . Dat kon ik overigens alleen maar doen dankzij mijn geweldige team van Bitterzoet die mij in staat stelde om me te focussen op Nippen. Die extra aandacht is ook wel nodig bij de start van zo’n nieuwe onderneming. Je wilt je gasten immers een zo fijn mogelijk beleving van hun avondje uit bezorgen.’

Begonnen als afwashulp en hulpkok
We hadden het al even over de carrière van Bram. Terugkijkend kun je stellen dat hij inderdaad echt gepokt en gemazeld is in zijn vak. En onderaan begonnen als afwashulp en hulpkok! ‘Maar na jaren in de keuken te hebben gestaan vind ik het juist leuk om gastheer te zijn en de organisatie te runnen. Ervoor zorgen dat mensen het gezellig hebben en lekker te eten en te drinken krijgen. Gelukkig hebben we nu ook hier de zaken goed voor elkaar. De keuken is uitstekend bemand en de nieuwe bedrijfsleidster heeft er ook veel zin in.’

Afwisselende kaart
Volgens Bram heeft hij het wat dat betreft getroffen. ‘Het is fijn als je terug kunt vallen op goed personeel. Mede daardoor hebben we van Bitterzoet een succes kunnen maken. En ik ben er van overtuigd dat dat met Nippen ook kan. We werken met een nieuwe ambitieuze keukenbrigade die zich graag wil profileren. Dat moet ook wel want je kunt in Den Bosch op heel veel plekken lekker eten. Belangrijk is dus dat je je als restaurant onderscheidt. Dat doen we door onze gasten veel afwisseling te bieden wat de kaart betreft. Zo hebben we om de twee weken nieuwe gerechten. Natuurlijk is dat een extra uitdaging voor de keuken maar het maakt hun vak wel interessant en dat proef je!’

Sfeervolle binnentuin
Bij Nippen kun je niet alleen terecht voor een avondje uit eten. De naam Restobar zegt dat eigenlijk al. Gasten die hier gezellig willen borrelen zijn ook van harte welkom. De trendy inrichting van de zaak met een gezellige bar, hoge- en lage tafels nodigt hier zeker toe uit. En wil je, als het weer het toelaat, buiten zitten kan dat ook. Nippen beschikt over een sfeervolle binnentuin waar het ook nu nog goed toeven is. Inmiddels hebben nogal wat Bosschenaren het glas geheven en een hapje gegeten bij het relatief jonge restaurant.

Muziekevents
Bram is er dus van overtuigd dat Nippen een succes kan worden. ‘We willen er in ieder geval ons uiterste best voor doen. Zo’n tweede zaak vergt veel, maar het is een fijn gevoel om als ondernemer zelf te kunnen kiezen hoe dat je het gaat doen.’ Verder weet Bram te vertellen dat Nippen ook muziek-events met bijvoorbeeld een dj en thema-avonden gaat organiseren. Op zondag 20 oktober gaat het eerste event van start.

Restobar Nippen, Kruisstraat 25, 073 612 0388, www.nippen.nl

0 Reacties uitgeschakeld voor ‘Restobar Nippen ook voor gezellige borrelplank en mooi glas wijn’ 2471 02 oktober, 2019 073 Culinair, Hotspots, Nieuws, Zakelijk nieuws oktober 2, 2019

Facebook Comments

Digitaal bladeren