‘We gaan niets meer doen voor een doos wijn’
Auteur:

‘We gaan niets meer doen voor een doos wijn’

Onderneemster Cellie Windsant over platform Bossche Babes

Eerst even rechtzetten. Want hoewel de naam misschien anders doet vermoeden: Bossche Babes is geen escortservice, meidenzanggroepje of vrouwenvoetbalteam. Ruimte voor lol en gezelligheid is er genoeg, maar de bedoelingen van Bossche Babes zijn uiterst serieus, zo vertelt initiatiefneemster Cellie Windsant. Want het wordt tijd dat Bossche vrouwelijke ondernemers en zzp’ers serieus worden genomen. En hoe kan dat beter dan door krachten te bundelen en één front te vormen. Kortom: Bossche Babes is een netwerk voor powerrrrrrvrouwen die door elkaar te helpen het beste uit hun onderneming willen halen.

tekst: Jacky Goossens | fotografie: Bossche Babes

De bijna vijftiger (‘moet dat er echt in?’) Cellie Windsant, moeder van twee volwassen zoons, is een bezige bij. Ze doet van alles en heeft ook al van alles gedaan. Is al bijna dertig jaar onderneemster. Een onderneemster pur sang. Ze had jarenlang zaken in de binnenstad van Den Bosch en is momenteel vooral werkzaam en actief als allround fotografe, media consultant, reclamemaker en conceptontwikkelaar. En ze is dus initiator van haar nieuwe project Bossche Babes. Vanwaar de naam en dit initiatief? “Haha, die naam heb ik inderdaad bewust gekozen. Omdat die vragen oproept, dus dat is een mooie trigger. En ik ben ermee begonnen omdat ik merkte dat ik eigenlijk nergens terechtkon als ik wilde sparren over mijn projecten, over hoe ik iets moet aanpakken. Mijn vriendinnen en familie begrijpen niet altijd waar ik mee bezig ben en voor mannen werkt het toch vaak anders dan voor vrouwen. Tuurlijk, er zijn genoeg netwerkborrels, heel gezellig. Je praat met deze en genen, drinkt een drankje, eet een bitterbal en deelt visitekaartjes uit. Maar daar blijft het dan vaak bij. Ik bedacht dat dat anders moest kunnen en ging daarbij vooral uit van wat ik zelf als vrouwelijke ondernemer mis. En kwam uit bij het woord ‘verbinding’, een ander soort platform met betrekking tot vernieuwend ondernemen. Dat vrouwen die in hetzelfde schuitje zitten met elkaar verbindt en ervoor zorgt dat ze daadwerkelijk iets voor elkaar en anderen kunnen betekenen. Zo is het idee van Bossche Babes ontstaan.”

Concrete hulp van een ‘Babe’
Het woord ‘daadwerkelijk’ is essentieel in dit verband. Want wat Cellie betreft is Bossche Babes niet het zoveelste (digitale) platform, maar juist een netwerk waar je als vrouwelijke ondernemer kunt rekenen op praktische en concrete hulp van de ‘Babes’. “Het sparren en uitwisselen van ervaringen is belangrijk, net zoals zelfontwikkeling door bijvoorbeeld met elkaar op ‘workation’ te gaan en in je kracht weer thuis te komen. Maar het concrete zit ‘m vooral in het bij elkaar brengen van onderneemsters, het maken van matches tussen de vrouwen. Stel bijvoorbeeld dat je net voor jezelf bent begonnen en er moet een website worden gemaakt. Dan ga ik kijken of een van de Bossche Babes die expertise heeft en dan breng ik hen in contact met elkaar. Overigens is dit niet op basis van ‘dienst, wederdienst’. Ik zou bijna willen zeggen: juist niet! Dit is namelijk precies waar we van af willen: we gaan níets meer doen voor een doos wijn! We zijn allemaal professionals en daar hoort bij dat je gewoon wordt betaald voor het product dat je hebt geleverd. Ook als zich dat binnen het netwerk van Bossche Babes afspeelt.”

Dat gaan we dus zeker niet doen!
De Bossche Babes bestaat nog niet zo lang. Maar al staat het misschien nog een beetje in de kinderschoenen, het ziet er veelbelovend uit. Inmiddels hebben zich tientallen vrouwelijke ondernemers aangemeld en zijn er ook al een paar ‘Bossche Babes-avonden’ georganiseerd, vertelt Cellie. Dat ze het er druk mee heeft, neemt ze op de koop toe, de enthousiaste reacties geven energie. “Het is wel een beetje uit de hand gelopen, maar dat is niet erg. Het is zo leuk om te doen en de volgende stap is dat een aantal vrouwen mee gaat helpen in de organisatie. Dat moet binnenkort gaan gebeuren. Wat ik na die paar avonden vooral terug heb gehoord van de vrouwen is dat ze blij zijn met de ongedwongen, gezellige sfeer. En het kunnen sparren met elkaar. Dat onderscheidt Bossche Babes ook echt van andere netwerkevents waar je vooral veel zit te luisteren naar veel en vaak ook mannelijke sprekers. Hier zijn we het roerend over eens: dat gaan we dus zeker niet doen!”

‘Het wordt tijd dat Bossche vrouwelijke ondernemers en zzp’ers serieus worden genomen. En hoe kan dat beter dan door krachten te bundelen en één front te vormen. Kortom: Bossche Babes is een netwerk voor powerrrrrrvrouwen die door elkaar te helpen het beste uit hun onderneming willen halen.’

Oh ja, die club van powervrouwen
Over mannelijke sprekers gesproken. Hoe zit het eigenlijk met de mannelijke ondernemers? Mogen die meedoen, al zijn ze geen ‘Babe’? “Haha, da’s een goeie, maar nee, het netwerk is uitsluitend bedoeld voor vrouwelijke ondernemers. In alle soorten en maten. Als je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel ben je welkom. Of je nu kapster, vormgeefster, pedicure of webdesigner bent, maakt niet uit. Wat niet wil zeggen dat organisaties en bedrijven buiten het netwerk geen beroep op ons kunnen doen. Dat kan zeker, graag zelfs. Iedereen mag weten dat we er zijn. Op de website kun je straks een Babe uitkiezen en een opdracht geven. Zo kunnen we met onze diensten en producten andere ondernemers en locals ontzorgen! Ze zullen zien hoeveel stoere, hardwerkende, professionele onderneemsters er zijn in Den Bosch. Want daar is het mij toch ook echt om te doen: dat we als vrouwelijke ondernemers worden gezíen. En serieus worden genomen. Voor mij is deze hele onderneming geslaagd als mensen bij het horen van de naam ‘Bossche Babes’ denken: oh ja, dat is die club van powervrouwen. Ik ben super trots op wat er tot nu toe is neergezet. Maar dit is pas het begin, nog plannen genoeg!”

Ben je (beginnend) onderneemster en op zoek naar een vrouwennetwerk, dan is Bossche Babes misschien wel wat voor jou. De enige twee voorwaarden zijn dat je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en geboren bent in Den Bosch. Of een andere, duidelijke connectie hebt met Den Bosch. Je kunt je aanmelden op de Facebookpagina van Bossche Babes, via Instagram of een mail sturen naar info@bosschebabes.nl.

0 Reacties uitgeschakeld voor ‘We gaan niets meer doen voor een doos wijn’ 4079 13 november, 2019 Interviews, Nieuws, Zakelijk nieuws november 13, 2019

Facebook Comments

Digitaal bladeren