Iets om over na te denken
Auteur:

Iets om over na te denken

Schapenmarkt 2 & 4 Deel II

Vroeger!!! Ik voel me altijd heel oud als ik dit zeg. Maar dat wordt gelukkig wat afgezwakt door mijn drie puberdochters, die ook regelmatig zo beginnen. Vroeger dus, waren er nog echte discotheken. Toen ik opgroeide ging je: óf naar de Galaxy óf naar de Kings Cross. De Boortoren en Swing deden ook nog wel mee en in de Spotvogel gingen de gordijnen om 2 uur dicht en maakten we het daar ook nog wel eens laat (op het biljart).

Die discotheek had vooral de functie het vervolg te zijn als de cafés dicht gingen. Het was daar ook altijd wat spannender, want het publiek kwam er naar toe vanuit diverse tenten en was dus divers. Iedereen had natuurlijk al wat op, maar belangrijker: er kon gedanst, en dus gesjanst worden. Wat wil je nog meer als ontluikende puber, toch? Af en toe maakte we een uitstapje naar een andere stad, zoals Utrecht. Fellini, onder het stadhuis daar was toch wel “the place to be”. Wat waren we er jaloers op dat Den Bosch zoiets niet had. In de kelder, niemand had er last van en super centraal. Zo’n goede nachttent mis ik wel in de stad. De King’s is een woonhuis geworden en de Galaxy een hotel. En de stad, die is bijna altijd bang voor overlast. Het is een stadcentrum he.

En toen kwam de kelder van Hudsons Bay vrij. Wauw, wat een kans. Groot, centraal en voor de veiligheid twee uitgangen. Niemand hoeft hier last van te hebben. Het is groot genoeg om er iedere sfeer of ieder thema aan te geven. Afgelopen week was ik in Amsterdam, in Club Dauphine (aanrader). Live muziek met eten en dansen. Maar denk ook eens aan iets als Boom Chicago, een band die optreedt, soulnights en natuurlijk gewoon de disco voor de jeugd van nu. Want wat heeft die nu werkelijk voor opties?

Welke vastgoedman en horecaondernemer gaan hier de handen ineen slaan?

Eric Tiebosch, binnenstadsmakelaar

0 Reacties uitgeschakeld voor Iets om over na te denken 1609 16 november, 2019 Column november 16, 2019

Facebook Comments

Digitaal bladeren