Citybooster of the year 
Auteur:

Citybooster of the year 

Wasima Mudian is tijdens Boostival uitgeroepen als Citybooster of the Year, met het haar idee ‘Winter Glow’. Een winterevenement dat aankomende maand in Den Bosch west wordt georganiseerd met een kunstschaatsbaan voor jongeren en gezinnen die wat minder te besteden hebben rondom de feestdagen. Wasima kwam met het idee om iets te doen voor jongeren en gezinnen en klopte aan bij Cityboost en Powerup. Op 23 en 24 december is het zo ver; Winter glow in het Beatrixpark. Het evenement zal vrij toegankelijk zijn voor iedereen, jong en uit in de wijk maar ook voor bezoekers vanuit andere Bossche wijken. Het idee van Wasima heeft met 190 van de totaal 1412 stemmen gewonnen die de afgelopen twee weken online zijn opgehaald door Cityboost.

Nummer 2 en 3
Naast Wasima zijn er nog twee andere ideeën in de prijzen gevallen.
Het idee ‘Mud/obstacle run’ van het Irene van Eck van het damesdispuut Hupitehda won met 131 de tweede plaats. Samen met het dispuut gaat Irene aankomend jaar een mud/obstacle run organiseren voor studenten en andere jongeren in ‘s-Hertogenbosch. De derde plaats ging naar Anouk van Herwaarden met haar idee ‘Human Fest’. Een afsluitend feest ter afsluiting van een reeks workshops gericht op thema’s als sociale ontwikkeling, sollicitatie skills en een beroepenmarkt gericht op nieuwe jongeren in ’s-Hertogenbosch. Net op de valreep werd de vierde plaats gegeven aan het idee ‘Kleurrijk Den Bosch’. Een concept van Jorn en Evelien van Fontys Sporthogeschool die op scholen een sport, kunst, cultuur en ontwerp wedstrijd willen houden waarna de winnende kunstwerken worden ontworpen door een graffiti kunstenaar en geëxposeerd worden door de school, om zo meer kleur te geven aan de scholen van gemeente ‘s-Hertogenbosch.

1412 Stemmen op 23 ideeën
‘Cityboost’ Het jongerenplatform van ‘s-Hertogenbosch is het afgelopen 1,5 jaar druk in de weer geweest om samen met Bossche jongeren onze gemeente aantrekkelijker te maken voor jongeren. En dat met succes! Meer dan 1400 jongeren hebben gestemd op hun favoriete Cityboost idee van het najaar 2019. Met ongeveer 1300 online stemmen en 100 offline stemmen hebben de jongeren er voor gezorgd dat zij een stem hebben in de gemeente ‘s-Hertogenbosch. In het najaar van 2019 zijn er 23 Cityboost ideeën ingediend door onze Bossche jongeren. Tijdens de prijsuitreiking kondigde de wethouder Ufuk Kâhya (Wethouder Duurzame Mobiliteit, Talentontwikkeling en Welzijn) aan, dat niet alleen de nummer 1,2,3 aankomend jaar uitgevoerd kunnen worden, maar dat ook de andere 20 ideeën een go krijgen om onze stad een Boost te geven.

Cityboost
Jongeren lopen over van de ideeën, en daar geeft Cityboost gehoor aan. Cityboost biedt jongeren alle ruimte om hun idee vorm te geven en te realiseren. Cityboost is een doorlopend traject dat jaarlijks twee semesters/cyclussen doorloopt met jongeren om hun idee vorm te geven, in te dienen en om daarna zoveel mogelijk stemmen op te halen.
Cityboost investeert in ideeën en projecten voor jongeren en door jongeren, It’s up to you(th)!

Ben jij tussen de 12 en 30 jaar en jij aankomend jaar onze stad ook een Boost geven of heb jij gewoon een super gaaf idee voor onze stad? Dien dan je idee in op de website van Cityboost (www.cityboost073.nl) Het platform is het gehele jaar geopend om een aanvraag in te dienen. Vanaf 2020 starten er weer twee Cityboost evenementen om aan mee te doen. Laat ons jouw idee horen,  It’s up to you(th)!

0 Reacties uitgeschakeld voor Citybooster of the year  2594 30 november, 2019 Nieuws november 30, 2019

Facebook Comments

Digitaal bladeren