Extra fietsvakken in de binnenstad
Auteur:

Extra fietsvakken in de binnenstad

De afgelopen weken is door de gemeente gewerkt aan het inrichten van onze anderhalve meter samenleving in de binnenstad. Zoals eerder aangekondigd gaan aankomend weekend de laatste maatregelen voor fietsers in. Dat betekent dat fietsen alleen gestald mogen worden in de daarvoor bestemde fietsenstallingen of vakken.

Naast de drie grote gratis fietsenstallingen (Wolvenhoek, Kerkstraat, Burgemeester Loeffplein) is er ook ruimte op straat om de fiets te stallen op de zogenaamde fietsspots. Hieronder vind u een overzicht van alle extra fietsspots:

  • Schapenmarkt, linkerzijde gevel van de oude Hudson Bay / V&D
  • Schapenmarkt, ter hoogte van winkel KPN
  • Minderbroederstraat, zijgevel Perry Sport
  • Hoek Dode Nieuwstraat / Minderbroederstraat, achterkant Perry Sport
  • Pensmarkt, rechterzijde gevel van de HEMA
  • Hoek Kruisstraat / Korenbrugstraat
  • Hoek Visstraat / Lepelstraat (dubbel vak)
  • Korte Waterstraat
  • Hoek Kerkplein / Gasselstraat
  • Sint Janssingel (fietsrekken)

Fietsen die buiten de vakken en stallingen voor een onveilige situatie zorgen worden weggehaald. Deze fietsen kunnen kosteloos opgehaald worden in fietsenstalling Wolvenhoek.

Afstappen
Fietsers zijn welkom in het winkelgebied op de minder drukke dagen. De drukkere dagen zijn vrijdag, zaterdag en zondag. Op die dagen mag er tussen 11.00 en 18.00 uur in het winkelgebied niet gefietst worden. Dat is hetzelfde gebied waar nu brom- en snorfiets niet mogen komen. De overzichtskaart geeft weer voor welk gebied dit geldt met daarbij de stallingsvoorzieningen. De gemeente vraagt fietsers af te stappen. Deze aanwijzing met ‘’fietsspot’’ kunt u tegenkomen in de binnenstad, zodat het herkenbaar wordt en duidelijk is dat u alleen in rekken, op fietsspots (vakken) en stallingen mag parkeren.

0 Reacties uitgeschakeld voor Extra fietsvakken in de binnenstad 4053 10 juni, 2020 Nieuws juni 10, 2020

Facebook Comments

Digitaal bladeren