Expositie Kind Onder Vuur
Auteur:

Expositie Kind Onder Vuur

In het kader van 75 vrijheid is de expositie ‘Kind onder Vuur: Oorlog en Vrijheid’ te zien in Nationaal Monument Kamp Vught tot half maart 2021. Reserveren via de website is noodzakelijk vanwege de corona-maatregelen. 

In opdracht van NM Kamp Vught is in samenwerking met het Rode Kruis en Humanity House een geheel nieuwe versie gemaakt van de succesvolle reizende expositie Kind onder Vuur. De expositie is ontwikkeld door Critical Mass.

In de interactieve expositie ontdekken kinderen dat vrijheid niet vanzelfsprekend is voor iedereen. De nieuwe tentoonstelling vertelt de verhalen van verschillende kinderen in oorlogssituaties, toen en nu. De 13-jarige Hans werd met zijn familie als gijzelaar opgesloten in Kamp Vught tijdens de Tweede Wereldoorlog. Angie verloor haar been toen ze op een landmijn stapte in Colombia. En Otim heeft als kleine jongen uit Oeganda jarenlang door de jungle getrokken. De 12-jarige Helma is vanuit Syrië naar Nederland gevlucht. Hoe dat voor hen was -en hoe het nu met ze gaat-  is te ervaren in de tentoonstelling. Met educatieve aansprekende video’s, verrassende en actieve spellen en persoonlijke dilemma’s. 

Directeur Jeroen van den Eijnde: “Met deze expositie willen we onderstrepen dat het verhaal van NM Kamp Vught nog altijd actueel is én ook een verhaal is voor de kinderen (vanaf 10 jaar) van nu. Wij willen óók een museum zijn voor gezinnen en grootouders met kleinkinderen en daarvoor is deze uitdagende doe-expositie echt heel geschikt.”

Kind onder Vuur is geschikt voor groepen leerlingen en voor individuele bezoekers vanaf tien jaar. Scholen kunnen reserveren via info@nmkampvught.nl en voor meer informatie kijken op www.nmkampvught.nl 

foto: Max Kneefel

0 Reacties uitgeschakeld voor Expositie Kind Onder Vuur 4087 01 juli, 2020 Nieuws juli 1, 2020

Facebook Comments

Digitaal bladeren