Auteur:

Corona kansen

Huub van Mackelenbergh, trainer-coach en  eigenaar van M-B Training. Presentator, voorzitter van FC Den Bosch en bekende Bosschenaar. Hij schrijft maandelijks een column voor 073 Magazine.

Ik heb niet veel zin om iets te schrijven over de voorpagina van deze editie 073 magazine. Er valt best een en ander over te zeggen, maar ach, laat dat aan een ander. Ik heb ook niet veel zin om een column te wijden aan corona perikelen. Er is al zo veel geschreven, zo veel gepraat, zo veel gejankt, zo veel verstandigs en onverstandigs gedaan. Op de allereerste dag dat de horeca weer gasten mocht ontvangen zag ik een rasechte Bossche ondernemer zijn gasten welkom kussen. Populair als altijd. Glad. Onverantwoord. Het horeca sausje droop van de begroeting af. Bah. Een tikje op de vingers was op zijn plaats. BOA waardig. Maar over het algemeen hebben we onze weg wel gevonden binnen all restricties. En ik vrees dat we nog wel een tijdje hand in hand moeten lopen met het spook Covid 19. Tis nie anders. Het is onze stad gelukt om ondanks alle ellende weer te schitteren en te shinen. We staan er fantastisch op. Kijk effe in welk tempo de gemeente en partners hele mooie “kwartieren” uit de besmette corona grond gestampt heeft. Volop ruimte gevend aan de Bossche Horeca. Prachtige terrassen, een heus theater op de Pettelaarse Schans. De stemmen van Dré Hazes en Tino Martin schallen over Zuid. Precies de wijk waar hun trouwe fans wonen. Het smakenrad draait zijn rondjes. De geur van iets te dure champagne hangt als een roze wolk boven de citadel. Costa Del Cielo is prachtig. Omringd door het funpark. We hebben eindelijk een echte Bossche Kemping. Creatief, anders. Een hotspot. De Parade was als één van de eerste plekken in de stad gevuld met extra stoelen. In het begin oogde het karig, knullig, fantasieloos. Maar de jeu de Boules banen maken alles goed. Hoe simpel en leuk kan het zijn. Thuis bij van Drakestein vult het gat voor de ingang van het Noord Brabants museum maar spectaculairder is de rooftopbar op het dak van de parkeergarage Wolvenhoek. Wat een uitzicht. Wat een vondst. Een blijvertje. Net als alle andere initiatieven wat mij betreft. Het is absoluut de moeite waard geweest om thuis te blijven deze zomer. De hittegolf voelde Spaans, Italiaans, Zuid Frans. In ieder geval heet. Het maakte ons voor een ruime week warmer dan Sevilla. De heetste stad van Europa. Hoe mooi was dat? Strand de Groote Wielen heeft iets weg van de Cote D’Azur. Of draaf ik nu door? Wellicht. Is niet erg. Want onze stad verdient een dikke pluim. Er zijn meerdere steden in Nederland die pogingen doen om zichzelf in moeilijke coronatijd op de kaart te zetten. Maar ach. Het oogt knulliger. Het smaakt als slappe thee. Belangen worden uitgevochten in plaats van benut. Halfbakken. Een beetje zielig. Maar het zal me worst wezen. Ze zoeken het maar uit in Tilburg, Eindhoven, Breda en Lutjebroek. Er is slechts een ding wat mijn enthousiasme over de corona events kan temperen. En dat is de aanstaande kermis op het terrein van de Brabanthallen. 10 dagen lang. Zoals gewoonlijk. Poeh. Ik kan me herinneren dat daar in het verleden al eens tegen de boksbal werd geslagen. Dat daar de botwagens botsten en de oliebollenkraam zijn vet op 180 graden had staan. De waarzegster ontbrak op het festijn. Zij had allang in de kaarten gelezen dat er weinig te verdienen viel op het terrein van de voormalige veemarkt. De flos van de rups bleef roerloos hangen bij gebrek aan publiek. Hopelijk loopt het nu anders. Een zalige kermis.

0 Reacties uitgeschakeld voor Corona kansen 868 27 augustus, 2020 Column augustus 27, 2020

Facebook Comments

Digitaal bladeren