Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

EXPOSITIE: ‘Gray. De voorstelling die niet op ging’

5 augustus 2020 - 10:00 - 30 augustus 2020 - 17:00

Van woensdag 5 augustus tot en met zondag 30 augustus exposeren Tom Heintz en Jolein Kop bij Babel met hun, oorspronkelijk als voorstelling bedoelde, ‘Gray’.
Vanaf oktober 2019 repeteerden zij met vijf performers en een componist om samen hun droom te verwezenlijken: Gray. Een theatrale installatie waarin de toeschouwer het verhaal ervaart via een ruimtelijke ervaring met beeld, geluid en performer als gelijkwaardige vertellers. Helaas bleef het bij een droom door corona…

“The artist is the creator of beautiful things. […] There is no such a thing as a moral or an immoral
book. Books are well written, or badly written. That is all.” Het eindigt met de beroemde woorden:
“All art is quite useless.” – Oscar Wilde, 1893, The Picture of Dorian Gray.
“Art is quite useless” interpreteren Heintz en Kop als “kunst is zinloos”. In de zin dat het niks probeert te zeggen over jou. Het zegt niks over goed of kwaad. Zoals Wilde zegt: er bestaat geen boek dat goed of slecht is. Wilde stelt dat de kunst niet het leven reflecteert, maar de geest van de beschouwer. Als makers uit verschillende disciplines, Tom als theatermaker en Jolein als vormgever, studeerden zij dit jaar samen af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Ze ontdekten een gedeelde fascinatie voor de schaduwkant van de mens. Ze besloten in een gezamenlijk project af te studeren, waarin zij theater en vormgeving combineren.
Met The Picture of Dorian Gray als spiegel en de coronacrisis als mal vertellen ze een eigen verhaal. Voor nu blijft het bij herinneringen van een onafgemaakt repetitieproces, verwachtingen en speculaties van hun voorstelling die niet op ging. Vandaag sta je in de ruïne van hun droom. ‘Gray. De voorstelling die niet op ging’ van Tom Heintz & Jolein Kop is van 5 t/m 30 augustus tijdens openingsuren te zien bij Babel, Hinthamerstraat 74 in Den Bosch.
———————————————————————————————————————-

Gegevens

Begin:
5 augustus 2020 - 10:00
Einde:
30 augustus 2020 - 17:00

Organisator

www.babaldenbosch.nl